Uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Huizen.

Afgelopen woensdag waren de gemeenteraadsverkiezingen in Huizen. De afgelopen tijd zijn er diverse campagneactiviteiten geweest en stond CDA Huizen op dinsdag en woensdagmorgen bij diverse uitvalwegen CDA appeltjes voor de dorst uit te delen. Helaas heeft dit niet mogen baten, de verkiezingsuitslag van in Huizen was een deceptie voor CDA. Grote winnaar in Huizen is VVD geworden, zij zijn gestegen van 5 naar 6 zetels. Bijzonder aan de  verkiezingsuitslag is, is dat bijna alle partijen 3 zetels in de gemeenteraad hebben. Dit beloofd een interessante formatie te worden, omdat het voor VVD Huizen alle kanten op kan gaan.

Verkiezingsuitslag gemeente Huizen

Woensdagavond werd duidelijk dat de uitslagen in het hele land alle kanten op ging. Op de ene plek verloor en op de andere won het CDA. Wel werd duidelijk dat lokaal op veel plaatsen in Nederlands gegroeid is. Naar mijn idee, mede door de aandacht vanuit de (landelijke) media. Na 23:00 uur verzamelde diverse politieke betrokkenen zich op het gemeentehuis en begon het wachten op de definitieve uitslag. Zo af-en-toe druppelde er wat nieuws de ruimte in wanneer één van de stembureaus binnenkwam. Vanuit het hoofdstembureau bleef het verder stil.

Uiteindelijk werd iedereen naar de raadszaal geroepen zodat de uitslag bekend gemaakt kon worden. Winst was er voor VVD, GroenLinks, Leefbaar Huizen en Dorpsbelangen Huizen. CDA en D66 hebben zetels moeten inleveren. Het verlies van twee zetels had niemand zien aankomen, ook de overige politiek betrokkenen niet.

CDA Huizen heeft 3 zetels!

Alle kiezers in Huizen bedankt voor jullie steun!

Als CDA Huizen zijn we teleurgesteld in de verkiezingsuitslag. Van 5 naar 3 zetels hadden we niet zien aankomen. Niettemin blijven we niet bij de pakken neerzitten, maar halen we de positieve punten uit de uitslag. Alle drie de nieuwe raadsleden zijn direct gekozen. Zowel lijsttrekker Rutger Rebel als Daniëlle van Deutekom en Ruben Woudsma hebben de kiesdrempel gehaald. Hier mogen we erg trots op zijn, immers geeft dit aan dat ze allen een grote achterban hebben in de gemeente Huizen.

We zullen de komende 4 jaar van ons laten horen. Iedereen kan ons ten alle tijden aanspreken en we blijven voortvarend met alle punten aan de slag gaan. Het verkiezingsprogramma hierbij is de leidraad, maar we staan open voor alle punten die in Huizen spelen.

Bronvermelding: Afbeelding van stemmen tellers via Twitterprofiel @RedactieHuizen verkregen.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Huizen: VVD winnaar, CDA verliezer

Eén gedachte over “Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Huizen: VVD winnaar, CDA verliezer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *