ALV CDA Huizen: (vlnr) Rein Jansen, Wim Zwanenburg en Albert Dierick

Vandaag, woensdag 29 september, werd de Algemene Ledenvergadering (ALV) van CDA Huizen gehouden in de Meentkerk te Huizen. Diverse agendapunten stonden op de agenda, zoals: jaarverslag 2009, verkiezing bestuursleden, Provinciale Statenverkiezingen Noord-Holland, lokale politiek en natuurlijk is het gesproken over de formatie en akkoorden voor het komende kabinet Rutte-Verhagen.

Na een mooie opening van onze voorzitter is er geruime tijd over de eerstvolgende verkiezingen gesproken. De kandidatenlijst van CDA Noord-Holland en het komende provinciale CDA programma is besproken. De leden hebben het bestuur mandaat gegeven ten aanzien van het programma om daar waar nodig mee in te stemmen of eventueel amendementen op het programma in te dienen. Voor de kandidatenlijst zijn er enkele wijzigingen besproken gericht op kandidaten uit de regio Gooi- en Vechtstreek.

Verder kwamen er diverse interne bestuurszaken aan bod. Wim Zwanenburg is voor een derde termijn voorgedragen als voorzitter. Door de leden is dit per acclamatie goedgekeurd en hem veel steun gewenst de komende 4 jaar. Daarnaast is Rein Jansen voor een tweede termijn gekozen en mochten we Alexandra van de Koppel als nieuw bestuurslid verwelkomen.

Akkoorden en formatiecongres

Helaas is er niet over de inhoud van de akkoorden gesproken aangezien deze nog niet in ons bezit waren, daarvoor moeten we wachten tot donderdag wanneer vanuit alle fracties duidelijkheid is gegeven. Wel is er gesproken over mogelijke resoluties die de afdelingen en/of leden kunnen indienen. Een meerderheid van de leden zal steun geven aan een kabinet Rutte-Verhagen aangezien CDA en VVD hebben aangetoond op landelijk, provinciaal en lokaal gebied goed te kunnen samenwerken. De vraag is of we het acceptabel vinden dat PVV gedoogsteun geeft en of we de principes van de vereniging “Partij voor de Vrijheid” kunnen steunen.

Het wordt een dynamisch formatiecongres aankomende zaterdag als de ledenvergadering van CDA Huizen als voorbeeld wordt genomen. Bovenal heerst de mening dat we vooral achter het CDA moeten blijven staan. Om de discussie te stroomlijnen hebben we de zeven vragen aan de CDA-congresgangers besproken, zoals dit onlangs in de Trouw heeft gestaan. We gaan op naar een lang congres op zaterdag 2 oktober, want als alle verwachte 3.000 leden 1 minuut spreektijd krijgen zijn we minimaal 50 uur bezig met inspreken.

Na afloop hebben diverse leden nog met elkaar verder gesproken tijdens de borrel. Het was een gezellige avond en leuk om te zien dat we in de afdeling Huizen zoveel enthousiaste leden hebben.

Algemene ledenvergadering CDA Huizen
Getagd op:                     

2 gedachten over “Algemene ledenvergadering CDA Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *