Alle kapotte onderdelen kregen we na reparatie netjes mee naar huis

Afgelopen periode waren we een week op vakantie naar Normandië. Het was een erg leuke vakantie, maar de autoreis was zeer uitdagend. Op de heenreis kwamen we erachter dat de ofwel de onderhoudsbeurt van 15 april niet goed was uitgevoerd, of dat er nadien een fout in het motormanagementsysteem was opgetreden. Bovenop de poort van Normandië merkten we dat het vermogen van de auto zeer snel terugliep en we uiteindelijk met 60 km p/u over de brug reden. Na lezing van de lokale specialist bleek dat er nog slechts 2 van de 4 cilinders werkten. De lokale garage Houel heeft vervolgens de onderdelen vervangen zoals te zien is in de rechterfoto.

Gedurende de reparatie hebben we een dag mogen rondrijden in een gelijkwaardige vervangende auto. Echter een Peugeot 306 is niet meer hetzelfde als een Peugeot 308 SW. Al met al was het een leuke belevenis in het op Diesel rijdende ‘koekblik’. De meiden vonden het erg grappig en wij hebben gewoon een bezoek kunnen brengen aan Arromanches.

Handgeschreven benzinebon

Nadat we onze eigen auto weer terug hadden hebben we mooie tochten gemaakt langs de D-Daystranden (zoals: Utah, Juno, Omaha, etc.) en begraafplaatsen, echter waren de tankstations erg slecht te vinden langs de route.

Klik voor vergroting voor de handgeschreven bon

Met wat hulp van de TomTom gezocht naar de dichtstbijzijnde POI (benzinestation), want ons bracht naar een kleine benzinepomp die nog werkte met handgeschreven bonnen en een handgeschreven kasboek. Een aardige man die met zijn trouwe viervoeter de klanten bediende. Wel bijzonder zo’n handgeschreven bon, helemaal omdat deze gedeclareerd moet worden bij ING Carlease.

De rest van de vakantiedagen zijn verder helemaal goed verlopen. Genoten van het weer, de camping, het zwembad, het strand en de schelpen, barbecue en een potje petanque. Ook de terugreis van de vakantie geen problemen gehad, hoewel je wel met wat onzekerheden de bruggen en heuvels overgaat met het idee “de auto blijft het nu toch wel doen…“. We waren blij op het moment dat we het vlakke Nederland inreden zonder restproblemen met de auto.

Toch nog een lekke band…

Na op zaterdag de auto te hebben uitgeladen niet meer naar de auto gekeken. Zondagmiddag bleek de auto vrij schuin op de oprit te staan. Nader onderzoek wees uit dat dit kwam vanwege een lekke linkervoorband. Het vervangen van een band zou niet heel veel problemen moeten geven, echter was het onmogelijk om de anti-diefstalbout los te krijgen. Met ondersteuning van de autopechhulp uit ’s Graveland uiteindelijk de thuisbrenger op de auto gemonteerd.

Lekke linkervoorband met thuisbrenger
Extra hulp vanuit 's Graveland om band te vervangen
Autopech tijdens vakantie naar Normandië

4 gedachten over “Autopech tijdens vakantie naar Normandië

 • 12 augustus 2011 om 10:10
  Permalink

  Onze auto is ook kapot gegaan op vakantie. We gingen met de caravan, doordat je een vervangende auto krijgt kun je alsnog verder met je vakantie.

  Echt een aanrader!

  Beantwoorden
 • Pingback:Ervaring maken en bestellen van een digitaal fotoboek bij pixum

 • 13 april 2016 om 21:59
  Permalink

  Erg mooie wagen, die 308 sw. Wat ik me echter afvraag, is of hij redelijk betrouwbaar is? Voor pechhulp vergelijk ik jaarlijks de prijzen en ervaringen, want die wisselen nogal. Begrijp ik het goed dat je het hier zonder hulp van een pechdienst hebt weten op te lossen?

  Beantwoorden
  • 14 april 2016 om 14:35
   Permalink

   Ik heb nu voor de tweede keer een Peugeot 308SW als auto. Het vorige model en het huidige model (model 2014). Hij is behoorlijk betrouwbaar en heb met model 2011 alleen het probleem als beschreven gehad met de kapotte bobines.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *