De missiemap die alle kinderen van groep 7 en 8 in 2017 meekrijgen.

Ding dong, “wilt u kinderpostzegels kopen?“. Ook dit jaar gaan mijn kinderen langs veel deuren om postzegels te verkopen. Bij ons thuis alweer de laatste keer helaas, want mijn dochters zitten in groep 8. Naar mijn idee is de kinderpostzegelactie een fantastisch initiatief waarbij veel goede doelen worden gesteund. Niet voor niets is het motto: “voor kinderen, door kinderen”. Ondanks dat traditionele post op z’n retour is, weet kinderpostzegels te innoveren. Dit jaar is het bijvoorbeeld mogelijk om powerbanks, tassen en/of pleisters te kopen.

In een kinderrijke wijk als de Huizermaat waar wij wonen is het voor veel kinderen een uitdaging om zegels te verkopen. Vele adressen zijn al voorzien van de zegel op het deurkozijn. Niet-kopers krijgen meerdere kinderen langs de deur met de vraag: “wilt u kinderpostzegels kopen?“. Dit jaar wellicht wel meer dan anders. Dit omdat er een competitieve element aan de actie van 2017 is toegevoegd. Het doel om zoveel mogelijk zegels de verkopen binnen een klas kan een schoolreisje naar Duinrell opleveren. Ook het achterhalen van de minister van kinderpostzegels helpt hieraan mee.

Wie is toch de geheimzinnige minister van kinderpostzegels?

Nepnieuws over kinderpostzegels!

Cartoonist TOM (Tom Janssen) gaf het goed aan in cartoon: “Trollen en nepnieuws kapen debat”

Al enkele jaren gaan er vlak voor de actie van de kinderpostzegels negatieven berichten rond. Er wordt gesproken over steun aan organisaties met een bijzonder doel. Enerzijds over steun aan Palestina en anderzijds over steun aan abortus. Sociale media staat er helaas vol mee en het wordt zoals gebruikelijk veel gedeeld. Het Nederlands Dagblad heeft over dit fenomeen een uitgebreid artikel geschreven. Het is gewoon fake news en er is niets van waar! Ook de kinderpostzegels geeft dit aan via sociale media, zoals Twitter:

Op de website staat een uitgebreid overzicht van projecten die kinderpostzegels steunt. Deze projecten passen allemaal binnen de volgende visie van de kinderpostzegels:

Kinderpostzegels maakt zich sterk voor kinderen die extra steun nodig hebben. We zetten ons in voor:

  • kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien
  • kinderen die niet naar school kunnen omdat ze moeten werken, en kinderen die moeite hebben om op school mee te komen
  • kinderen die al vroeg hele nare dingen hebben meegemaakt

Ik hoop dat dat veel mensen zich niets van het nepnieuws hebben aangetrokken en gewoon mee hebben gedaan met de kinderpostzegelsactie. Ik wens alle kinderen een goede verkoop en hoop natuurlijk dat ze naar Duinrell kunnen gaan met de klas.

Ding dong, wilt u kinderpostzegels kopen?
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *