Een treinstation in Huizen? Is dat écht mogelijk en moeten we dat wel willen? Als we Huizen bereikbaar willen houden is een verbetering van het openbaar vervoer een must. Met een treinverbinding parallel aan de A27 zou het woon-werkverkeer voor veel inwoners van Huizen (en Blaricum, Laren en Eemnes) veel aangenamer kunnen worden. Al jaren is een treinstation voor Huizen een grote wens. Nu staat Huizen samen met Drachten op de lijst van grootste gemeenten zonder treinstation.

Onderzoek naar de toekomst van treinen

Niet zo lang geleden publiceerde Prorail een toekomstvisie op het spoor en welke ontwikkelingen hierbij horen. Een aantal nieuwe stations worden vermeld, maar niet het station Huizen/Blaricum. Het schetste mijn verbazing dat de parallelverbinding langs de A27 hier helemaal geen onderdeel van uitmaakte. Een gemiste kans als ik het zo mag stellen.

Raadsvragen: zet Huizen op de lijst!

Vanwege het ontbreken van Huizen op de lijst met stations heeft CDA Huizen vragen gesteld. Graag willen we zien dat er op de juiste plekken aandacht gevraagd gaat worden. Huizen en parallel verbinding langs de A27 moeten de juiste aandacht krijgen die het hoort te hebben. Immers is een goede openbaarvervoersverbinding een pré voor de gemeente Huizen.

Een goede verbinding tussen Almere, Huizen en Hilversum staat al lang op de agenda, zo is er eerder een pleidooi geweest voor een tram/metroverbinding.

CDA Huizen wil van het college weten wat ze gaan doen om deze verbinding alsnog op de agenda te zetten. In het wekelijkse vlog van CDA Huizen is hier ook aandacht aan gegeven.

Een treinstation in Huizen?
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *