RunKeeper wordt in Nederland veel gebruikt
Nederland springt eruit op de online kaart met RunKeeper activiteiten

Afgelopen week stuitte ik op een kaart van Huizen. Niet zo maar een kaart, maar één waarop alle activiteiten van de populaire hardloop-app RunKeeper in worden weergegeven. Samen met de data-mapping dienst van Mapbox zijn alle activiteiten (hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen, etc) in een online Mapbox kaart verwerkt. Deze service van RunKeeper/Mapbox levert een prachtige inzage waar gebruikers van de RunKeeper app actief zijn. Ook voor de gemeente Huizen is goed zichtbaar waar deze (recreatieve) buiten activiteiten plaatsvinden.

Persoonlijk sprak mij dit erg aan omdat ik eerder over dit onderwerp heb geschreven op mijn blog. Eerst over de beschikbaarheid van Google Streetview in Huizen en later om alle kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen te plotten op de kaart van Huizen.

Gemeente Huizen op de kaart

RunKeeper routes in Huizen goed zichtbaar
De populaire routes in Huizen zijn goed zichtbaar

Op de uitvergrote kaart na het inzoomen op de gemeente Huizen wordt al snel duidelijk wat populaire routes zijn voor hardlopers, fietsers en wandelaars. De routes langs de randwegen, Gooimeer en snelweg zijn erg populair gezien deze vel oplichten ten opzichte van de overige routes. Wanneer je verder op de kaart inzoomt is ook zichtbaar dat hardlopers het stadspark, de Woensberg, etc allemaal goed weten te vinden. Deze informatie biedt de gemeente ook kansen hoe om te gaan met deze populaire routes als het gaat om onderhoud, verlichting, strooibeleid, etc.

Gemeente Huizen in de randstad

Ten opzichte van de regio is goed zichtbaar dat er veel sportievelingen zijn in de gemeente Huizen. Huizen staat er gekleurd op, samen met Naarden(-Vesting) en Hilversum verlichten zij deze regio. Ten opzicht van plaatsen als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is er nog veel te winnen.

Het kan natuurlijk altijd beter. Laten we allemaal Huizen nog verder op de kaart te zetten. Pak de fiets, hardloop/wandelschoenen en ga de routes op de kaart zetten met RunKeeper.

RunKeeper activiteiten in de randstad
Alle activiteiten in de randstad zijn goed zichtbaar.
Gemeente Huizen op de kaart!
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *