Overhandiging rapport "Het moet anders!" aan burgemeester Hertog (foto: W. van der Wal)
Overhandiging rapport “Het moet anders!” aan burgemeester Hertog (foto: W. van der Wal)

Na de heropening van het vuurwerkmeldpunt Huizen is alles snel gegaan. Diverse interviews met de media (krant en radio) zijn er geweest en veel inwoners heb ik in de afgelopen tijd te woord gestaan over het vuurwerkoverlast in de gemeente Huizen. Zo stond de telefoon op 31 december roodgloeiend.
Op basis van alle meldingen is er in samenwerking met de fractie van CDA Huizen een rapport vuurwerkoverlast opgesteld met de titel: “Het moet anders!“.

Overhandiging rapport burgemeester

Namens CDA Huizen heb ik het rapport over het vuurwerkmeldpunt Huizen kunnen overhandigen aan burgemeester Hertog. Zoals in het interview met o.a. RTV Noord-Holland aangegeven zou er een rapport komen bij minimaal 20 meldingen. Dit minimum aantal meldingen werd ruimschoots overtroffen. 56 meldingen werden gemaakt die goed waren voor 206 klachten.

Ik ben alle melders van vuurwerkoverlast bij het vuurwerkmeldpunt Huizen dan ook heel erg dankbaar voor het kenbaar maken van de klachten. Zonder deze klachten was het rapport vuurwerkoverlast niet mogelijk.

Minder overlast, meer veiligheid en meer plezier!

Het rapport "Het moet anders!" zoals aangeboden aan burgemeester Hertog.
Het rapport “Het moet anders!” zoals aangeboden aan burgemeester Hertog.

De subtitel van het rapport vuurwerkoverlast “Het moet anders!” geeft aan waar de aanbevelingen heen moeten gaan voor de gemeente Huizen. Veel inwoners hebben zich gestoord aan de harde knallen die veelal het gevolg waren van illegaal vuurwerk (de zogenaamde ‘Cobra 6’). In één van de aanbevelingen vragen wij om een lik op stuk aanpak in Huizen. Verder staan er voorstellen is waarvoor aanpassingen nodig zijn in het vuurwerkbesluit. Ook bevat het rapport een aanbeveling te kijken naar de mogelijkheden voor het verplicht leveren van vuurwerkbrillen bij de verkoop van vuurwerk.

Als CDA Huizen willen we vooral een veranderde aanpak die tot meer veiligheid en plezier zal gaan leiden. Eventueel door het organiseren van centrale vuurwerkshows in Huizen.

Vuurwerkvrije zones in Huizen

64% melders is voorstander van vuurwerkvrije zones in gemeente Huizen.
64% melders is voorstander van vuurwerkvrije zones in gemeente Huizen.

Bij het vuurwerkmeldpunt Huizen is er expliciet aan de melders gevraagd om aan te geven of zij voor/tegen het instellen van vuurwerkvrije zones waren. Zoals in het rapport vuurwerkoverlast valt te lezen is ongeveer 2/3 van de melders voorstander van vuurwerkvrije zones in de gemeente Huizen. Kijken we naar de klachten dan zouden de wijken Stad en Lande, Huizermaat en Oostermeent hiervoor in aanmerking komen. Beter zou wellicht zijn om te kiezen voor winkelcentra, verzorgingshuizen en/of dierenweides.

Rapport vuurwerkoverlast downloaden

Op basis van alle meldingen is het rapport vuurwerkoverlast ‘Het moet anders!‘ met subtitel ‘Minder overlast, meer veiligheid en meer plezier!‘ opgesteld. Dit rapport is dinsdag 13 januari overhandigd aan burgemeester Hertog. Geïnteresseerd in het rapport? Via onderstaande link is het rapport te downloaden:

Ik kijk uit naar het vervolg. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan er contact met mij worden opgenomen.

Vuurwerkmeldpunt Huizen – Rapport vuurwerkoverlast en vervolg!

2 gedachten over “Vuurwerkmeldpunt Huizen – Rapport vuurwerkoverlast en vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *