Bron: foto genomen door Gemeente Huizen.
Bron: Gemeente Huizen. Gebruikt in nieuwsbericht.

Niemand zal het ontgaan zijn dat er glasvezel komt in de gemeente Huizen. Na een motie die mede ondertekend was door het CDA heeft de gemeente Huizen onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor glasvezel in Huizen. Hieruit is uiteindelijk gekomen dat Reggefiber een onderzoek doet naar de mogelijkheden voor glasvezel in Huizen. Via diverse kanalen zijn er oproepen gedaan om je aan te melden, mede omdat de peildatum 10 februari is.

Op de website van Reggefiber (Eindelijk Glasvezel) is meer informatie te vinden, zo tref je daar ook een overzicht aan met alle mogelijke providers welke glasvezel aanbieden.

Waarom Glasvezel?

Zelf heb ik de keuze voor glasvezel reeds gemaakt. Zodra er wordt gestart komt er in ons huis een aansluiting voor glasvezel. Zoals ik tegen Reggefiber had gezegd was vooruitgang en uploadcapaciteit één van de meerwaarden om hiervoor te kiezen. Andere punten waarop mijn keuze is gebaseerd is: coax zit aan grens maximale capaciteit, voorbereid toekomst, betere upload, thuiswerkmogelijkheden, geen lijndeling met mogelijke vertraging, etc.

Dit komt niet geheel overeen met het onderzoek wat de consumentenbond had gedaan rondom Glasvezel of een kabelverbinding, zij geven daarin aan dat er voor consumenten eigenlijk geen verschillen zijn, echter staan er wel de volgende pluspunten in het artikel:

Glasvezel heeft wel duidelijk voordeel bij het uploaden, dat gaat een stuk sneller.

Een ander voordeel van glasvezel is dat de consumenten in de toekomst steeds meer keuze krijgt om zelf een provider te kiezen, waar het via de kabel of ADSL vaak beperkt is tot de geografische verdeling.

Hoop dat veel Huizers dezelfde afweging maken zoals ik deze ook gemaakt hebben. Op naar de 30% en op naar de toekomst en meer keuzemogelijkheden voor de consumenten, zonder beperkt te zijn tot enkel de coaxproviders voor een snelle internetverbinding. Deze keuzevrijheid is ook een grote meerwaarde voor de consumenten in Huizen.

Wie komen in aanmerking voor Glasvezel?

De Huizers welke woonachtig zijn in het gebied Huizen Noord-Oost zoals op onderstaande kaart te zien is zullen als eerste in aanmerking komen voor glasvezels. Later komt glasvezel beschikbaar voor heel Huizen zoals ook uit het collegevoorstel valt te lezen. Als burger woonachtig in deze regio ontkwam je ook niet aan de campagne gezien de diverse acties in de winkelcentra en huis-aan-huis bezoeken.

Op bovenstaande kaart is te zien dat Huizen Noord-Oost in aanmerking komt voor glasvezel.
Op bovenstaande kaart is te zien dat Huizen Noord-Oost in aanmerking komt voor glasvezel.

Wanneer komt er glasvezel in Huizen?

Dit is afhankelijk van het aantal Huizers welke in Huizen Noord-Oost voor glasvezel hebben gekozen. Wanneer de 30% is behaald zal de daadwerkelijke start gemaakt worden en worden de eerste Huizers na de zomer aangesloten op glasvezel. Hoop dat veel mensen deze keuze gemaakt hebben!

Hebben jullie al voor glasvezel gekozen? Zo ja, ben ik erg benieuwd voor welke provider en op basis van welke criteria daarvoor gekozen is. Laat een reactie met je argumenten achter in de reacties hieronder.

Glasvezel in de gemeente Huizen
Getagd op:     

6 gedachten over “Glasvezel in de gemeente Huizen

 • 9 februari 2013 om 10:44
  Permalink

  Nee, niet voor gekozen.
  1) Het is €5 á €10 duurder dan wat ik nu betaal
  2) Voor die €5 – €10 krijg ik 10 Mbit download minder
  3) Ik begreep dat met de overgang van Casema naar Ziggo erg veel opstartproblemen waren. Ik krijg het idee dat de eerste 30% proefkonijnen worden.

  Mocht het er ooit liggen en het werkt allemaal dan ga ik er nog eens over nadenken.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2013 om 13:26
  Permalink

  Ook NIET voor gekozen. Is namelijk véél duurder dan wat ik nu kwijt ben zonder veel meerwaarde en werd het kotsmissellijk-zat ieder ogenblik lastig gevallen te worden met reclames, folders, lui aan de deur en zelfs telefonisch (KPN meerdere keren). Hoor in de omgeving hetzelfde. Vodafone werd zelfs verbaal-agressief als je ze afwimpelde!

  Beantwoorden
 • 12 februari 2013 om 10:50
  Permalink

  Hi, wij hebben wel gekozen voor glasvezel. Snelheid is voor mij een punt, ivm regelmatig thuiswerken. Maar ook HD televisie, wat nu niet kan omdat we net buiten het ideale bereik zitten van de huidige zender. Was wel verrast dat de 30% nog niet was gehaald en daarom blij dat de inschrijvingsperiode is verlengd.
  Maar mbt de verkoop, kan ik mij wel aansluiten bij de voorgaande reacties, dat was echt niet prettig. Vooral als je net aan het avondeten begon….
  KPN standaard is de keuze, een paar euro meer dan nu, maar verwacht wel meer dan wat we nu hebben.

  Beantwoorden
 • 13 februari 2013 om 10:51
  Permalink

  JA, wij hebben wel voor glasvezel gekozen. In ons geval voor het KPN pakket met 100 MB down- en upload. Dat is ruim 60% sneller dan nu bij Ziggo! Ook de optie om op 2 punten (5 mogelijk) TV te kunnen kijken en 6 zenders tegelijkertijd te kunnen opnemen, was een prettige bijkomstigheid, waarbij de opnames “in the cloud” worden opgeslagen. Ook het standaard in het pakket aanwezig zijn van “Spotify” is niet verkeerd. De kosten blijven voor mij gelijk t.a.v. wat ik nu heb, dus dat was geen item. Ook de mogelijkheid om per maand een pakket te kunnen kiezen en weer af te zeggen was een pre. En de ontwikkelingen zullen niet blijven stilstaan, dus voorbereid op de toekomst !

  Beantwoorden
 • 25 november 2013 om 19:55
  Permalink

  Nee, (natuurlijk) niet voor gekozen. Glasvezel had 10 jaar geleden toekomst, nu niet meer.
  1. Download is niet sneller dan de kabel.
  2. Mijn tv heeft, zoals gebruikelijk tegenwoordig, een ingebouwde smartcardreader en decoder. Als ik kies voor de kabel moet ik een settopbox om tv te kunnen blijven kijken. En een decoder voor de slaapkamer én eentje voor bij de computer. Hiermee is glasvezel het eerste jaar al duurder.
  3. de prijzen waarmee KPN en de andere provider stunten zijn aanbiedingen, waarvoor de gemeente een deel bijdraagt. Na het eerste jaar wordt glasvezel duurder dan de huidige Ziggo prijs.
  4. Zelfs T-mobile rolt 4G uit (nu nog slechts 3.9G, maar echt 4G komt snel). Hierdoor is de theoretische snelheid via mijn telefoon hoger dan de theoretische snelheid die via glasvezel wordt beloofd.
  5. Thuis internet ik via een wifi verbinding. De theoretische snelheid van glasvezel wordt volkomen teniet gedaan door de beperkingen van wifi.

  Wat mij verbaasd is dat de 30% NIET is gehaald. De teller is rond de 19% blijven steken. Men hoopt door glasvezel toch aan te leggen meer mensen over de streep te trekken. De kosten bedragen circa €950 per aansluiting! De gemeente staat garant…. dus van mijn belastinggeld wordt een achterhaald concept aangelegd…

  Beantwoorden
  • 11 maart 2014 om 17:01
   Permalink

   Beste Roel,

   Ik heb vandaag met de salesmanager van het district waar Huizen in ligt gesproken. dit ging omtrent een werkstuk. Hieruit is gebleken dat de gemeente helemaal niet bevoegd is daarvoor. de quotum van 30% is wel degelijk gehaald

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *