zesendertigOok dit jaar ben ik weer een een jaar (365 dagen) ouder ben geworden. Zesendertig welteverstaan en overeenkomsten met een piano, superman en Hongarije. Dit vanwege respectievelijk de 36 zwarte toetsen van de piano, het atoom krypton en het landcode van Hongarije. Het getal is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Zo is 36 ook het aantal jaren wat ‘The Beach Boys’ erover hebben gedaan om in 2012 weer in de Amerikaanse hitlijsten te verschijnen en voor Bob Dylan om in de albumhitlijst te verschijnen. Ook werd er bekend dat er 36 miljard euro is weggesluisd uit Rusland.

Op het zakelijk vlak zou vanaf je zesendertigste leeftijd ook met leeftijdsdiscriminatie geconfronteerd worden volgens dit in 2008 uitgevoerde onderzoek. Maar niet getreurd, zelfs Barbra Streisand treed na 36 jaar weer op bij de Oscar uitreiking.

Een jaar geleden was er met name veel nieuws over: Job Cohen (die toen net was opgestapt), Prins Johan Friso, Whitney Houston, het polenmeldpunt van de PVV en de koude winter.

36 jaar – het kruispunt van vele wegen

Over het getal/leeftijd 36 heeft Hans Korteweg ook een mooi stukje geschreven in ‘De symboliek van elk Levensjaar‘, zie:

Zesendertig is kruispunt van vele wegen. Ontvankelijkheid en activiteit komen samen of verworden, zonder verbinding met elkaar, tot hyperactiviteit of onmachtige passiviteit. Creativiteit is een mogelijkheid, het alternatief is hoog oplopende spanning.

Dit jaar worden de consequenties ervaren van persoonlijke eigenaardigheden en het wordt duidelijk dat het bestaan stoelt op wetten die je niet kunt overtreden. Er zijn grenzen aan hetgeen je je op het persoonlijk vlak kunt permitteren. Er zijn levenswetten die belangrijker zijn dan persoonlijke genoegens.

Dat betekent dat zesendertig de waarde leert inzien van discipline. Discipline niet als een moralistische levenshouding (hoewel zesendertig ook hierin kan doorslaan) maar als het realistische besef dat je niets voor niets krijgt. Wie ruimtevaarder wil worden, moet niet roken. Wie in liefde wil leven en zijn werk met hart en ziel wil doen, moet zijn persoonlijkheid beteugelen.

zesendertig ontzegt zich het oneigenlijke. Zo vindt hij zijn richting.

Het getal 36 heeft komt deze keer bij alle gezinsleden voor. Marit en Naomi zijn 6 jaar en Marjolein wordt dit jaar 39. Leuk voor wanneer je numerologie aan het studeren bent. In veel andere gevallen is het gewoon een toevallige samenloop van omstandigheden.

Dit is de derde keer dat ik een blogbericht over mijn leeftijd schrijf, zie ook mijn eerdere berichten over vierendertig en vijfendertig. Dit jaar wil ik veel aandacht besteden aan familie, vrienden, politiek en werk. Op naar een mooi zesendertigste levensjaar.

Inmiddels diverse felicitaties ontvangen via Twitter, Facebook, Whatsapp, SMS en zelfs een felicitatie ontvangen vanuit Google met een persoonlijke doodle.

Persoonlijke verjaardagsmoodle van Google.
Persoonlijke verjaardagsdoodle van Google.
Zesendertig
Getagd op:             

3 gedachten over “Zesendertig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *