Diverse locaties op de Gooilandweg waren de dag voorafgaande aan de kleedjesmarkt reeds gereserveerd.
Diverse locaties op de Gooilandweg waren de dag voorafgaande aan de kleedjesmarkt reeds gereserveerd.

Soms zijn er van die zaken waar je als ouder ook aan moet geloven. Voor mij is dat de kleedjesmarkt Huizen. Als klein kind ook enkele keren op een kleedje gezeten rondom het toenmalige Philipsgebouw (tegenover SV Huizen en de kermis). We hadden onze kinderen toegezegd dat zodra ze zeven jaar waren zij ook op een kleedje konden gaan zitten.

Voorbereidingen kleedjesmarkt Huizen

Geruime tijd geleden zijn we gestart met de voorbereidingen. De kinderen op hun kamers op zoek naar spullen voor de kleedjesmarkt. Wijzelf hadden ook nog enige inbreng omdat we onze zolder leeg moesten halen vanwege een nieuw dakkapel. Verder kwam het in de voorbereiding ter sprake om met andere gezamenlijk bij elkaar te staan. Zo stonden wij uiteindelijk met vrienden en familie.

De avond voorafgaande aan de kleedjesmarkt de auto vast in de buurt geparkeerd (parkeergarage Graaf Wichman of parkeerterrein gemeentehuis) en tijdstippen afgesproken hoe laat we met de voorbereidingen zouden starten. Uiteindelijk besproken dat 6:00 uur vroeg genoeg zou moeten zijn om in de buurt van de invalidenplaatsen te staan bij de bibliotheek.

Kleedjesmarkt Huizen op Koningsdag

Net voorbij het verkeersbord was onze plek voor de kleedjesmarkt
Net voorbij het verkeersbord was onze plek voor de kleedjesmarkt

Op Koningsdag stond de wekker vroeg waardoor ikzelf al om 5:45 uur op de Gooilandweg was. Mijn verbazing was groot om te zien dat de gehele Gooilandweg al bezet was inclusief diverse stukken op de Kerkstraat bij Sportschool Rebel.  En dat voor een kinderkleedjesmarkt die officieel pas om 10:00 uur zou moeten starten. Gelukkig een mooie plek weten te bemachtigen op de hoek van de Meentweg/Gooilandweg.

Na het  klaarzetten en rangschikken van al onze spullen begon het al vanaf 7:30 uur te lopen met bezoekers en koopjesjagers. De kinderen zelf schoven aan vanaf 8:00 uur om zo zelf de verkoop van hun eigen spulletjes op zich te nemen.

Al met al een erg leuke kleedjesmarkt gehad. Wij zijn uiteindelijk gestopt rond 13:00 uur omdat de meeste spullen verkocht waren en we er naar 6 uur ook klaar mee waren.

Onze plek op de kleedjesmarkt Huizen

Hieronder enkele foto’s van onze plek op de kleedjesmarkt. Niet vol in de zon, maar genoeg om lekker te kunnen zitten en genieten van alle passanten.

Onze locatie/plek op de kleedjesmarkt in Huizen.
Onze locatie/plek op de kleedjesmarkt in Huizen.

Tips en trucs voor kleedjesmarkt Huizen

Wil jij ook meedoen aan de kleedjesmarkt in Huizen, dan zijn er wel enkele tips te geven voor een succesvol verloop:

  • Zorg dat je vroeg aanwezig bent – helemaal als je een plek op de Gooilandweg of Kerkstraat wil bemachtigen. In dat geval is aanwezigheid tussen 4:30 uur en 5:00 uur vereist;
  • Markeer je plek/positie een dag van tevoren – Gek genoeg wordt hier door veel mensen rekening mee gehouden, mits jijzelf natuurlijk niet pas om 8:00 uur komt aanlopen;
  • Doe kleding in laagjes aan – omdat je vroeg aanwezig bent kan het nog erg koud zijn;
  • Niet teveel laten afdingen – De vroege vogels willen graag mooie spullen voor weinig geld hebben. Laat je nog niet aftroeven, je hebt immers nog de hele dag om te verkopen;
  • Neem gezelligheid mee – De kleedjesmarkt is veelal gezellig en in principe speciaal voor de kinderen, dus bedenk ook leuke zaken voor kinderen als een grabbelton, cakejes, drinken, appelspel, etc.
Op de hoek Gooilandweg/Meentweg hadden wij onze spullen uitgestald staan.
Op de hoek Gooilandweg/Meentweg hadden wij onze spullen uitgestald staan.

Overige invulling voor de kleedjesmarkt laat ik aan jullie over. Tot een volgende keer op de kleedjesmarkt in Huizen!

Kleedjesmarkt op Koningsdag in Huizen
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *