Na de spannende wedstrijd van gisteren is het Nederland helaas voor de derde keer niet gelukt om wereldkampioen te worden. Tijdens dit wereldkampioenschap geen totaalvoetbal waar Nederland in 1974 en 1978 bekend is geworden, maar voetbal gericht op het eindresultaat en dat was winst. In de voorrondes en alle voorgaande wedstrijden op dit wereldkampioenschap heeft Nederland laten zien dat ze dit goed eigen hebben gemaakt. Veel mensen hoorde je dan ook praten over dat het immers alleen maar om het resultaat gaat, hoewel de wedstrijden niet altijd even leuk waren om naar te kijken. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Na 32 jaar wederom 2e geworden op een wereldkampioenschap voetbal, wat toch een prestatie van wereldklasse is! Van zowel Nederland als Spanje had je mooier spel verwacht, maar zoals één van de spelers zei: “ik heb liever een hele lelijke wedstrijd“.

Nederland is vice-wereldkampioen geworden en dat mogen we vieren. Iedereen in Nederland mag dit feest net zo zal vieren als het winnen van de Europa Cup in 1988. De herinneringen van 1988 zijn nog vers. Een feestende menigte na de wedstrijd bij ‘Ome Ko’ aan de Lindelaan in Huizen. Schreeuwend, zingend, dansend liepen de bezoekers en toegestroomde Huizers door de Lindelaan.  Het huidige team heeft een groot deel van de Nederlanders tot het einde toe in zijn greep gehouden, waardoor Nederland bijna een maand heeft kunnen genieten van het wereldkampioenschap voetbal.  Bedankt voor dit spannende WK waarop we al klein Nederland toch maar voor de derde keer de finale hebben bereikt.

Na dit wereldkampioenschap gaat de FIFA kijken naar elektronische en/of andere hulpmiddelen om arbitrale fouten in de buitenspel en doellijnsituaties beter te kunnen beoordelen. Een mooie stap, waardoor het spel wellicht eerlijker wordt. Diverse wedstrijden zijn deels door arbitrale fouten bepaald en bij veel Nederlanders zal dat ook het beeld zijn na het zien van de finale. De vragen blijven spelen als: “Wat als Howard Webb die corner wel gegeven had“, “Wat als Heitinga geen rode kaart had gekregen“. Allemaal mooie vragen, echter verander je daar de uitslag niet me. De wedstrijd is gespeeld en Nederland is tweede geworden op dit wereldkampioenschap. Scheidsrechters zijn goed, maar het moet niet zo zijn dat door fouten een eindronde wordt bepaald.

Dan rest ons nog de vraag of octopus Paul voorspellende gaven heeft? Ik denk dat hij gewoon een voorkeur voor de kleur geel (en rood) heeft en dat het puur toeval is.

Nederland voor de derde keer vice-wereldkampioen
Getagd op:                     

Eén gedachte over “Nederland voor de derde keer vice-wereldkampioen

  • Pingback:Tweets die vermelden Nederland voor de derde keer vice-wereldkampioen « Ruben Woudsma -- Topsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *