Na de zomervakantie begint het politiek seizoen voor 2017/2018. Een bijzonder jaar aangezien de gemeenteraadsverkiezingen onderdeel uitmaken van dit politiek seizoen. Tijdens het zomerreces is er normaliter weinig politieke activiteit, maar niets is minder waar. Bij CDA Huizen zijn we gestart met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast was ik samen met Rutger Rebel te gast op het partijbureau in Den Haag. Ook zijn voorbereidingen gedaan voor de actie van CDA Huizen om onveilige verkeerssituaties in kaart te brengen.

Interview met Ruth Peetoom!

CDA Huizen in gesprek met Ruth Peetoom (vlnr: Rutger Rebel, Ruben Woudsma, Ruth Peetoom) – Foto: Harry Breugom

Aan het begin van het zomerreces was ik samen met Rutger Rebel te gast op het partijbureau in Den Haag. De partijvoorzitter Ruth Peetoom wilde graag een interview met CDA Huizen over het Huiz& magazine wat we als afdeling hebben gemaakt. Tijdens het interview bespraken we de totstandkoming van het Huiz& magazine en deelden we diverse tips. Het interview wordt geplaatst in het blad Bestuursforum, een blad speciaal voor CDA raadsleden, wethouders en overige bestuurders.

Erg leuk om zo de kennis en ervaring van CDA Huizen te delen met andere afdelingen. Hopelijk levert het navolging op in diverse gemeenten.

Aandacht voor onveilige verkeerssituaties

Omdat de scholen weer gingen beginnen op 4 september hebben we als CDA Huizen aandacht gevraagd voor de onveilige woon-thuisroutes. Veel inwoners ervaren onveilige situaties in Huizen. Via fractie@cdahuizen.nl is het mogelijk de onveilige situaties met de fractie te delen. Als woordvoerder rondom verkeer en vervoer ben ik aanspreekpunt. Daarnaast zal ik inventarisatie afronden, rapporteren en vervolgacties bepalen. Interessant traject die als ‘meldpunt’ overeenkomsten heeft met mijn vuurwerkmeldpunt Huizen.

De actie van CDA Huizen had ook de aandacht getrokken van politie Huizen. Zij hadden een bericht geplaatst op Facebook, echter moest dit van de burgemeester wederom verwijderd worden. Jammer dat een enthousiaste actie van de politieagent binnen enkele uren met reprimande en verwijdering werd afgesloten.

Politie Huizen op Facebook deelt actie van CDA Huizen (bericht inmiddels verwijderd op Facebook op last van burgemeester)

Aftrap met traditionele Bottertocht op Gooimeer

Foto van Ruben Woudsma die aan roer staat van een botter
Ruben Woudsma aan het roer op de Huizer botter.

Al enkele jaren start CDA Huizen het politiek seizoen af met een traditionele bottertocht op één van de Huizer botters. Dit jaar waren wij te gast op de HZ108. Deze boot is door Janus Kok gebouwd toen de Afsluitdijk er al lag voor een visser uit Durgerdam. Ondanks windkracht 3 kon er nog redelijk gevaren worden op het Gooimeer. De aftrap van dit politiek seizoen is een dubbele aftrap gaf lijsttrekker Rutger Rebel aan. We kijken enerzijds naar het reguliere werk als raadsleden, maar daarnaast werken we ook richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Erg leuk om na een periode van relatieve rust tijdens het zomerreces weer aan de slag te gaan. Vanaf 11 september starten we ook weer met de commissievergaderingen. Ik heb er weer veel zin in om mij voor Huizen in te zetten.

Nieuwe politiek seizoen is gestart!
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *