Tijdens de voorjaarsnota buigt de bode zich over de moties. (Foto: Larisa Landré, Bron: Twitter)

Op een warme donderdag in juli begon de ‘financiële raad” om 15:00 uur en werd rond etenstijd onderbroken voor een gezamenlijk buffet in het gemeentehuis. Fractievoorzitters blikken tijdens de diverse bijdragen terug op de voorgaande periode en kijken vooruit, we behandelen immers de jaarrekening van 2016 en voorgenomen begroting van 2018 met wensen voor nieuw beleid. Gelijktijdig met de  bijdragen worden er door de partijen diverse moties ingediend nieuwe wensen toe te voegen aan het beleid vanaf 2018.

CDA Huizen heeft diverse moties ingediend en ondersteund tijdens de voorjaarsnota 2017. Totaal werden er zeven moties ingediend en één amendement door alle politieke partijen in Huizen.

Bijdrage CDA Huizen tijdens voorjaarsnota

Na pauze en buffet was CDA Huizen klaar voor tweede termijn.

Van potverteren is geen spraken, van investeren wel“, met deze woorden werd de bijdrage van CDA Huizen kracht bij gezet tijdens de voorjaarsnota 2017.  Namens CDA Huizen sprak Bert Rebel waardering uit voor het beleid van het college waar hij verwees naar de langlopende dossiers die worden opgepakt. Het huidige college is aan het investeren in de toekomst van Huizen. Het verwijt van ‘potverteren’ is daarmee onterecht. Belangrijke onderdelen uit de bijdrage van CDA Huizen waren:

  • Evenwichtig meerjarenperspectief gemeente Huizen
  • Nieuwbouw van het Erfgooierscollege
  • Investeren in infrastructuur van Huizen
  • Huisvesting drie scholen (Rehoboth, Maria Montessori en Springplank)
  • Verbouwing winterguard The Pride

Verder wilden we als CDA Huizen aandacht voor: blijverslening, overbodige regels, fietsenstalling bij Regentesse en de kustvisie. In het tweede termijn na de pauze was Rutger Rebel (kersverse lijsttrekker!) de woordvoerder en ging in op verschillende moties, amendementen en vragen die waren gesteld. Zo vonden wij het een goed idee om een raadspodium over de Havenstraat te organiseren (mits eigenaar van de grond ook deel zou nemen),  tijdens het cultuurdebat van CDA Huizen is dit gebied namelijk uitvoerig besproken.

Sfeerimpressie voorjaarsnota

Eigenhandig opgestelde sfeermeter tijdens de financiële raad. Voor de pauze beter als na…

Op deze warme dag was de sfeer goed en veelal boven het gemiddelde. Diverse bijdragen van de fractievoorzitters en raadsleden waren goed en eigen partijbelang was snel duidelijk. Enerzijds complimenten van de coalitie voor het gevoerde beleid, verwijten door de oppositie. Verder waren er al verwijzingen naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 omdat er met geld zou worden gestrooid. Ook hier blijft te opmerking ‘van potverteren is geen sprake, van investeren wel’ van toepassing. Humor is een bijdrage deed het goed voor de sfeer, maar lange betogen daarentegen niet. Een enkeling maakt het zo bond om de gestelde tijd met ruim 5 minuten te overschrijden.

Na de schorsing/pauze was de sfeer goed. De sfeer zakte tot een dieptepunt op het moment dat er ongefundeerde stellingen werden genomen en het aantal interrupties op elkaar zienderogen toenam.

En verder…

Tijdens de voorjaarsnota wordt altijd goed voor de raadsleden gezorgd, zo werden de raadsleden ontvangen met een schaaltje met bonbons. Daarnaast kregen we halverwege de middag een gevulde koek. In de schorsing was er een heerlijk buffet en ’s avonds waren er ook nog bitterballen en andere frituur. In Huizen geen sprake van bitterballenmoties, maar bezig met de inhoud en wat belangrijk is voor de inwoners van Huizen.

De vergadering was uiteindelijk vlak voor 23:00 uur klaar waarna we de borrel konden aanvangen. Tijdens de borrel diverse raadsleden gesproken en de middag/avond doorgenomen. Altijd goed om zienswijzen van collega’s rondom de dag door te nemen.

Credits: De foto die wordt gebruikt bij het delen van dit bericht op sociale media (featured image) is gemaakt door Larisa Landré.

Voorjaarsnota 2017 – The Pride, huisvesting scholen, raadspodium en meer
Getagd op:             

Eén gedachte over “Voorjaarsnota 2017 – The Pride, huisvesting scholen, raadspodium en meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *