Diverse aanduidingen waarop 37 wordt weergegeven
Diverse aanduidingen waarop 37 wordt weergegeven

Vandaag vier ik mijn zevenendertigste verjaardag samen met mijn gezin op deze zaterdag. Inmiddels is dit de vierde keer dat ik een blog schrijf over mijn leeftijd, na vierendertig, vijfendertig en zesendertig. Voor dit blog kan natuurlijk de getallen uit het blog over mijn vierendertigste verjaardag verhogen, maar dat ga ik niet doen.

Ook dit jaar ben ik op zoek gegaan naar bijzondere informatie rondom het getal 37 op internet. Wisten jullie bijvoorbeeld dat zevenendertig het eerste irreguliere priemgetal is?

Zevenendertig op internet

Rondom het getal zevenendertig is niet veel informatie te vinden. Op Wikipedia wordt het volgende over zevenendertig beschreven:

Het is een priemgetal, het eerste irreguliere priemgetal, een uniek priemgetal en een kubisch priemgetal van de vorm p=(x^{3}-y^{3})/(x-y),x=y+1. Het is een factor van alle 3-cijferige herhaaldcijfers in het tientallig stelsel, zoals 111. Het is een gecentreerd hexagonaal getal en een stergetal.

Verder zijn er veel snelwegen overal op de wereld die 37 als nummer hebben meegekregen. Bij Bol.com vond ik ook nog een leuk boek, te weten: “Zevenendertig zwijntjes uit Zwijndrecht“, dit naast alle informatie rondom Code 37 waarvan zowel een televisieserie als boekenreeks te vinden is.

Daarnaast hebben we natuurlijk de statusupdates op Twitter die genummerd worden.  De 37e status was de officieel 17e tweet.

Inmiddels zijn wel al veel verder en zijn er ongeveer 500 biljard tweets geplaatst, wat een getal is bestaande uit 18 cijfers!

Jarig en sociale media

Traditionele verjaardagskaart in Facebook ontwerpMet de komst van sociale media zoals Twitter, Facebook, etc. stromen de felicitaties binnen op een verjaardag. Dit geeft een extra dimensie aan je verjaardag en geeft je het gevoel écht jarig te zijn.

Daarnaast blijven natuurlijk de traditionele kaarten, telefoontjes, SMSjes, WhatsAppjes, Vibertjes, Snapchats, etc een leuke aanvulling hierop. Kaartjes kunnen in de brievenbus op Merino 22 en berichtjes kunnen altijd verstuurd worden naar: 06-47310855 😉 .

Zevenendertig
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *