Aangezien 2009 afgelopen is leek het mij nog een goed gebruik om de resultaten van het afgelopen jaar te bekijken en te beoordelen als het gaat om bezoekersaantallen, pagina weergaven en zoekwoorden op de website van CDA Huizen. In deze resultaten worden 3 websites meegenomen, te weten:

Kijkend naar het totaal dan hebben we 8.798 bezoekers te verwerken gehad die gezamenlijk 18.391 pagina’s bekeken hebben.  Respectievelijk betekend dit een stijging is van 12 % en 10%. Hieronder behandel ik alleen nog de websites van cdahuizen.nl en wethouder.cdahuizen.nl aangezien deze het meeste verkeer te verwerken hebben gekregen.

CDAhuizen.nl heeft het afgelopen jaar 13% meer bezoekers mogen ontvangen zoals te zien is in de grafieken. Dit heeft mede te maken met de actualiteit van de website alsmede met het verlies van het raadslid Nelly Rebel zoals duidelijk in de statistieken terug te zien is. Daarnaast is er nog een lichte stijging terug te lezen in de periode november/december welke het gevolg is geweest van het vertrek van burgemeester van Gils. De bezoekers hebben gezamenlijk meer dan 10.000 pagina’s bekeken. Dit heeft met name ook te maken waarop de website is opgezet.

Het weblog van onze wethouder Janny Bakker laat betere resultaat zien. Ze krijgt meer bezoekers te verwerken als de website van CDA Huizen, daarnaast laten de grafieken een grilliger beeld zien. Dat Janny meer bezoekers krijgt heeft alles te maken met het feit dat ze regelmatig een bericht plaatst op haar website (wat ook het grillige beeld kan verklaren) over haar werkzaamheden in Huizen, deze nieuwe berichten trekken bezoekers alsmede de inhoud hierop via zoekmachines zoals Google. Ook op het weblog van Janny is een duidelijke toenamen van bezoekers te zien tegen het einde van het jaar ten gevolge van het vertrek van de burgemeester. In tegenstelling tot cdahuizen.nl zijn er veel minder pagina’s bekeken op Janny haar website, dit heeft mede te maken met het feit dat het een blog is en op de eerste pagina de 10 meest recente blogposts staan.

Hieronder een overzicht van de meeste gebruikte zoektermen waarmee bezoekers zowel cdahuizen.nl als wethouder.cdahuizen.nl bezoeken:

zoekwoord Bezoeken
cda huizen 372
kerstverhalen voor ouderen 165
janny bakker 141
weblog janny bakker 90
nelly rebel 60

Het verbaasd mij dat veel mensen een zoekmachine gebruiken om website te bezoeken in plaats van dat ze het adres intikken in de adresbalk van de browser. Verder valt op eerder genoemde feit ook hier weer terug te zien is in de zoekwoorden. Naast deze algemene termen is uit de verdere analyse duidelijk te herleiden dat onze wethouder zich naast financiën met WMO bezig houdt aangezien veel zoektermen daarmee te maken hebben.

Bezoekersresultaten website CDA Huizen
Getagd op:             

Eén gedachte over “Bezoekersresultaten website CDA Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *