Jaaroverzicht analytics van cdahuizen.nl. Klik voor een vergroting

Over het jaar 2009 is voor de eerste keer een analyse gepubliceerd van het aantal bezoekers voor de websites van CDA Huizen. In navolging op dit bericht hieronder een analyse van 2010. In dit jaar zijn een aantal belangrijke gebeurtenissen geweest die meegenomen worden in de analyse, zoals de gemeenteraadsverkiezingen, landelijke verkiezingen en een verkiezingswebsite voor CDA Huizen alsmede een nieuwe website voor onze wethouder.

Kijkend naar de websites www.cdahuizen.nl en wethouder.cdahuizen.nl * is er te zien dat we over heel 2010 11.926 bezoekers hebben verwerkt op de site (volgens de meting van Google Analytics). Ten opzichte van 2009 is dit een stijging van 35%.

Analyse CDAHuizen.nl

Uit de grafiek bij CDAHuizen.nl is te zien dat de aanloop naar de verkiezingen van 6 maart de website veelvuldig is bezocht door potentiële kiezers en geïnteresseerden. Het feit dat de website in die periode een speciaal WordPress thema was had heeft daar ook aan bijgedragen, aangezien het platform WordPress eenvoudige integratie had met sociale media en andere diensten. Ook heeft het bijgedragen dat ik mee deed aan de landelijke competitie voor beste webpoliticus. en overige leden van de kandidatenlijst veelvuldig op Twitter en andere media melding maakte van de website. Verder is ten opzichte van 2009 geen groot verschil geweest en zijn de bezoekersaantallen veelal hetzelfde gebleven. In het komende jaar zal de huidige site definitief worden omgebouwd naar een WordPress site en dit zal hopelijk ten goede komen aan bezoekersaantallen en gebruikersgemak.

Qua bronnen heeft cdahuizen.nl veel bezoekers te danken aan Google en ook aan stemwijzer.nl en rubenwoudsma.nl. Bijzonder is dat veel mensen na het invoeren van de stemwijzer alsnog naar de lokale website van CDA Huizen zijn gegaan voor extra informatie. Mijn website staat hier  tussen aangezien er in de verkiezingstijd regelmatig berichten zijn geplaatst met verwijzingen naar de CDA Huizen verkiezingswebsite. Ook heeft het maken van de diverse overzichten van raadsleden, etc. hieraan bijgedragen.

Jaaroverzicht wethouder.cdahuizen.nl. Klik voor een grote afbeelding.

Analyse wethouder.cdahuizen.nl

De grafiek van het weblog van Janny Bakker geeft een stabieler beeld gedurende het jaar 2010. Ook hier is te zien dat er rond de periode van de gemeenteraadsverkiezingen een stijging  qua bezoekers is verwerkt. Verder is te zien dat er na de zomer een hogere mate van bezoekersaantallen is verwerkt. Dit komt o.a. doordat er een nieuwe WordPress thema is geïmplementeerd waar ook een verbeterde integratie met sociale media als Twitter, Hyves en Facebook is verwerkt. Ook heeft dit thema een betere SEO waardoor bezoekers sneller bij deze website uit zullen komen.

In het geheel is te zien dat de Huizers (CDA stemmers, kiezers en overige geïnteresseerden) de weg naar de website beter weten te vinden en dat actualiteit helpt om bezoekers naar de site te trekken. De regelmaat waarin Janny nieuwe berichten publiceert geeft een constante stroom qua bezoekers. Dit is ook iets wat we voor CDA Huizen willen gaan realiseren in 2011 aangezien we begin 2011 een nieuwe website van CDA Huizen willen lanceren.

Qua bronnen heeft wethouder.cdahuizen.nl naast Google veel van zijn bezoekers te danken aan cdahuizen.nl, huizen.nl en rubenwoudsma.nl

Gebruikte zoekwoorden

Hieronder een top 5 van de meeste gebruikte zoekwoorden binnen de websites van CDA Huizen. Naast de gebruikelijke zoekwoorden valt op dat het bericht: “Een kerstverhaal uit Huizen” van Janny Bakker veel bezoekers genereert in de maanden november en december.

zoekwoord aantal
cda huizen 749
kerstverhalen voor ouderen 327
janny bakker 326
weblog janny bakker 161
kerstverhaal voor ouderen 157

De overige lijst is verwaarloosbaar met aantallen tussen de 99 en de 1 bezoeker per zoekwoord. Bij aantallen onder de 40 was veelal het zoekwoord niet relevant ten opzichte van de websites van CDA Huizen. Ik verwacht het komende jaar een verlaging te zien aangezien we niet in de verkiezingsjaar zitten. Wel verwacht ik dat de nieuwe website van cdahuizen.nl een betere SEO heeft en daardoor nieuwe bezoekers zal aantrekken.

* weblog.cdahuizen.nl is dit jaar niet meegenomen in de overzichten.

Bezoekersstatistieken 2010 websites CDA Huizen
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *