De gemeenteraad van mei is verdeeld over twee avonden. De eerste avond, op 26 mei, viel gelijktijdig met de slotavond van de avondvierdaagse in Huizen en ging daarom later van start. Zelf heb ik eerst de vierdaagse gelopen en ben om 21:00 uur aangesloten bij de vergadering. De tweede avond was op maandag 30 mei waar de rest van de agenda is besproken en ook de ingediende moties aan bod kwamen.

Raadsvragen over Oostermeent

Voorbeeld van een paal met meerdere beveiligingscamera's.
Voorbeeld van een paal met meerdere beveiligingscamera’s.

Omdat ik later was heb ik mijn vragen en opmerkingen over de gestelde raadsvragen over de veiligheid in winkelcentrum Oostermeent gedeeld met Kees de Kok. Hij heeft namens mij en de CDA fractie gevraagd wat de status is van de derde camera. Het ontbreekt momenteel aan de nodige creativiteit om tot de derde camera te komen. Het kan toch niet zo zijn doordat één partij niet meewerkt er niets gebeurd. Als CDA Huizen hebben we voorbeelden gegeven zoals een mobiele paal waarop een beveiligingscamera is bevestigd.

Als antwoord op onze vragen heeft de burgemeester toegezegd alles in het werk te stellen om snel tot plaatsing van de derde camera over te gaan.

Wijngaard, Statushouders en gymzaal

Een belangrijk agendapunt op de raadsvergadering van mei 2016 was de verhuizing van basisschool de Wijngaard waardoor er statushouders gevestigd kunnen worden in de voormalige basisschool. Gevolg van deze verhuizing is ook dat er een extra gymzaal gebouwd gaat worden bij de Springplank omdat er door de verhuizing van de Wijngaard anders te weinig ruimte is voor het gymmen van de kinderen van de Springplank.

Rehabilitatie Hendrik Vlug

Donderdag 26 mei sloten we de vergadering af met één vraag van Bikkers rondom de rehabilitatie van Hendrik Vlug. In commissiekamer 1 van het gemeentehuis hangt namelijk een eregalerij met alle oud-burgemeesters van Huizen. De enige die ontbreekt is de heer Vlug. Bikkers vraag om rehabilitatie mede op basis van informatie die hij heeft ontvangen van journalist Bonnie Okkema. Okkema is bezig met het schrijven van een boek over de oorlog in Huizen. Tijdens het onderzoek heeft zij informatie gevonden dat Vlug onterecht niet in de eregalerij is opgenomen.

Motie extra vlaggenmast en Huizen TTIP-vrij

Maandag 30 mei vervolgde de agenda met onder andere de begroting van Regio Gooi & Vecht. De begroting is unaniem goedgekeurd in Huizen. Vervolgens kwamen als laatste agendapunt een tweetal moties aan bod. De eerste motie om een vlaggenmast te plaatsten in Huizen voor burgerinitiatieven. De andere motie om van Huizen een TTIP-vrije gemeente te maken. CDA Huizen steunde de motie voor de vlaggenmast, maar is tegen het voorstel om Huizen TTIP-vrij te maken.

We sloten de vergadering af met het plaatsen van een mysterieus emmertje in de raadzaal. Blijkbaar is er een lek gevonden tijdens deze openbare raadsvergadering.

Gemeenteraad – Camera’s, Wijngaard, rehabilitatie, etc
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *