Werkzaamheden rondom verwijdering fietspaden.
Werkzaamheden rondom verwijdering fietspaden op de Fauna in Huizen.

In de raadsvergadering van 6 november stonden er een aantal belangrijke thema’s op de agenda. Zo had ik namens het CDA vragen gesteld over het verwijderen van fietspaden aan de Fauna in Huizen. In de wijk ben ik er namelijk veelvuldig op aangesproken. Verder ligt er een plan voor woningen in Stad en Lande-Noord en zijn er ontwikkelingen voor het oefencentrum Crailo. De vergadering leek wat rommelig van start te gaan doordat er raadsvragen over een terugkerend thema werden gesteld.

Vragen verwijdering fietspaden

Eind oktober werden de inwoners van de Huizermaatwijk verrast met werkzaamheden aan de fietspaden op de Fauna. Waar er aanvankelijk werd gedacht aan verbetering en optimalisatie, blijkt het uiteindelijk om verwijdering van de fietspaden te gaan. Dit gaf grote ontsteltenis bij diverse inwoners omdat deze ook niet geïnformeerd waren over de werkzaamheden.

Omdat ik ook woon in de Huizermaatwijk heb ik als volksvertegenwoordiger namens CDA vragen gesteld. Deels ook omdat dit past in de nota van CDA Huizen ‘Ruim baan voor de fiets!’ en deels omdat het lijkt dat er een fout gemaakt is rondom communicatie.

Tijdens de gemeenteraad Huizen heeft wethouder Pas een toelichting gegeven over de verwijdering van de fietspaden. Deze worden uitgevoerd in het kader van ‘Duurzaam veilig’ en vanwege het feit dat de fietspaden daar last hadden van worteldruk. Ik vind het onbegrijpelijk dat bestaande fietspaden worden verwijderd en kom hier zeker nog op terug.

Ontwikkelingen Stad en Lande-Noord

Een deel uit de brochure van het Homerun project.
Een deel uit de brochure van het Homerun project in Stad en Lande-Noord

Een belangrijk punt in de gemeenteraad Huizen was de ontwikkeling bij Stad en Lande-Noord. Er komen 54 sociale huurappartementen en 22 woningen voor starters! Deze ontwikkeling past in lijn met het verkiezingsprogramma van CDA Huizen waarin staat dat we willen bouwen voor starters. Als CDA Huizen zijn we dan ook trots dat de wethouder van doorpakken weet.

Er komt nu een  plan wat afgestemd is door de participatiegroep, ambtenaren, wethouder en ontwikkelaar. Geen DDR-woningen zoals iemand in de commissievergadering aangaf, maar mooie woningen in lijn met de bestaande bebouwing. Geïnteresseerd in deze woningen? Bekijk de  website van Homerun Huizen waar het project en de woningen worden uitgelicht en beschreven. Voor starters in Huizen is het zelfs mogelijk om hiervoor gebruik te maken van de starterslening.

Oefencentrum Crailo

Bovenstaande geeft een kleine illustratie van de inrichting van het oefencentrum Crailo.
Bovenstaande geeft een kleine illustratie van de inrichting van het oefencentrum Crailo.

In de gemeenteraad Huizen spraken wij ook over het business plan voor het oefencentrum bij Crailo (langs het gebed zonder einde). Een prachtig innovatief en duurzaam project op 6,5 hectare grond waar allerlei oefeningen in het kader van veiligheid gehouden kunnen worden. Tijdens de commissievergadering voorafgaande aan de raadsvergadering hebben we een prima uitleg gekregen met presentatie. Veel vragen werden uitvoerig beantwoord door beide aanwezigen namens de veiligheidsregio Gooi/Nieuw Rood. Het raadsvoorstel voor dit business plan kon ook op een meerderheid rekenen. De enige kanttekening die er bestaat is de deelname van de veiligheidsregio Utrecht.

Zelf heb ik jaren langs het ‘Gebed zonder End‘ gefietst op weg naar mijn school aan de Witte Kruislaan in Hilversum. Toen zat er een AZC op het gebied en heb regelmatig gesproken met de asielzoeker die voor de deur van het AZC in hongerstaking was.

Deze ontwikkelingen van het oefencentrum Crailo bieden meer uitzicht voor de voormalige legerbasis Crailo, dan het uitzicht wat de toenmalige asielzoekers hadden op een verblijf in Nederland.

Overige punten

Verder spraken we tijdens deze raadsvergadering over de nota lokaal onderwijs, OFGV, agressieprotocol, de wet markt en overheid en de startersleningen. Een goede vergadering waarin er mooie besluiten zijn genomen voor de gemeente Huizen. En passant hadden we ook de maidenspeech van het jongste raadslid Bram Schröder namens D66 Huizen over de startersleningen.

Vragen over bovenstaande punten? Neem contact op met mij via het contactformulier, Twitter, Facebook op per telefoon.

Gemeenteraad Huizen – fietspaden, Stad en Lande en een oefencentrum

2 gedachten over “Gemeenteraad Huizen – fietspaden, Stad en Lande en een oefencentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *