Een dag na de Tweede Kamerverkiezingen gingen we in Huizen verder met lokale politiek. De agenda voor de raadsvergadering van maart 2017 had slechts twee behandelpunten. Niettemin waren het belangrijke punten voor Huizen. Aan de ene kant voor de toekomst van het winkelgebied in Huizen. Aan de andere kant voor de ontwikkeling van toerisme in Huizen.

Herontwikkeling Keucheniusgebied

Schetsontwerp van Klunder architecten voor de Keucheniushof in Huizen.

Met andere woorden: Verkoop grond Keucheniusgebied aan Visser Bouwmaatschappij. Na een intensieve periode rondom het braakliggend terrein aan de Keucheniusstraat kondig zich er een nieuwe fase aan. In de afgelopen periode is er veel gebeurd. De grond is aangekocht door de gemeente en een participatietraject is afgerond. De herontwikkeling van het Keucheniusgebied betekent dat het ‘hof’-model verder is uitgewerkt door Visser Bouwmaatschappij. Er komt een project met woningen en mogelijkheden voor winkels op de begane grond.

Er heeft veel inspraak plaatsgevonden rondom dit dossier tijdens de commissievergaderingen over de gekozen richting. Ondanks dat er een richting is bepaald door de participatiegroep blijft de schoen wringen of het wel de beste keuze is voor de toekomst van Huizen. Ik ben vooral blij dat er na ruim 20 jaar braakliggend terrein er eindelijk gebouwd gaat worden.

Riviercruises in de Huizer haven

Deze riviercruiseboot gaat wellicht aanmeren in de haven van Huizen.

De haven van Huizen ligt op een unieke plek en afstand vanaf Amsterdam om als tussenstop te dienen voor riviercruises. Om riviercruises in Huizen te laten aanmeren is een aanpassing van de haven nodig. Provincie, Huizen en rederij Scylla investeren in de aanpassingen hiervoor. De aanpassingen sluiten natuurlijk helemaal aan bij de slogan van Huizen met ‘Haven van het Gooi’. De riviercruises zullen een goede impuls zijn voor de toerisme van Huizen en het Gooi. Bovenal zal de horeca in Huizen hiervan gaan profiteren. Hoop ook dat de viskraam waar we als CDA Huizen voor gepleit hebben hiervan kan gaan profiteren.

Een mooie impuls voor Huizen waarvan de Huizer kustzone ook kan en zal profiteren.

En verder…

Ruben Woudsma samen met Wim Zwanenburg actief op de verkiezingsmarkt in Huizen.

In de afgelopen periode zijn veel lokale fractie bezig geweest met de Tweede Kamerverkiezingen. Online werden er diverse campagnes gevoerd en verder waren er diverse bijeenkomsten in het land of in de regio. Zelf heb ik ook nog twee blogs geschreven over de stemwijzers. CDA Huizen was afgelopen zaterdag actief op de markt en kreeg bezoek van Michiel Rog en Lotte Schipper. Bij SGP kwam Kees van der Staaij ook nog langs. De sfeer was goed en we hebben een leuke campagne gehad. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een mooie uitslag voor CDA. De uitslag geeft een solide basis waarop we verder kunnen bouwen naar de toekomst toe. Binnenkort zal ik een poging doen een nieuwe peiling uit te voeren op basis deze landelijke uitslag.

’s Avonds gingen we met een groot deel van de gemeenteraad naar het jaarlijkse raadsdiner. Een ontspannen avond waarbij raadsleden inclusief aanhang eten bij een Huizer ondernemer. Dit keer was het de eer aan CornelisZ waar we hebben genoten van een heerlijk diner met wisselende samenstelling van de tafels per gang.

Gemeenteraad – Keucheniusgebied en riviercruises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *