Ingang van de Ooosterlichtkerk met aan het kunstwerk (graffitimuur) gemaakt door B. Wessels

Na 8 maanden verbouwen is de de Oosterlichtkerk op zondag 23 oktober officieel heropenend tijdens een eredienst waarin beide voorgangers (ds. J. Glazema en ds. R. Abma) voorgingen. In het verleden heb ik meerdere malen geschreven over de presentaties en keuzemogelijkheden die de gemeenteleden voorgelegd waren om tot de verbouwing te komen.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt door de aannemer, maar ook door vele leden van wijkgemeente Oosterlicht. De laatste loodjes wegen het zwaars, maar gelukkig maken vele handen licht werk. Voor de activiteit Tienersoos (er wordt nog gewerkt aan een nieuwe naam) hebben we de jeugdruimte mooi mogen inrichten in de Oosterlichtkerk samen met het tienerteam en de diverse jongeren.

Openingsweekeind van de Oosterlichtkerk

Het gehele weekeind zijn we in en rondom de kerk geweest. Vrijdag 21 oktober zijn we gestart met een Ikea-avond om de jeugdruimte verder in te richten en er een gezellig ‘honk’ van te maken. In deze ruimte willen we tweewekelijks een gezellige avond organiseren waar we met de jongeren kunnen chillen, gamen, filmpje kijken, maar bovenal gezellig met elkaar kunnen zijn. De ruimte is een mooie kast, tafel en leuke decoratie rijker. Ook blijft de voorraadkast goed gevuld door de Albert Heijn acties.

Het nieuwe liturgisch centrum van de Oosterlichtkerk met daarboven het projectiescherm voor de beamer.
Het kunstwerk/werkstuk van de tieners gemaakt op de eerste avond van de Tienersoos

Zaterdagmiddag was het officieel de open dag voor de verbouwde Oosterlichtkerk. Veel bezoekers konden de verbouwde kerk bewonderen met de nieuwe multifunctionele koffieruimte, consistorie en ledenadministratie, crècheruimte, jeugdruimte, keuken en natuurlijk de kerkzaal. De zaal is helemaal opgeknapt met een nieuw podium, liturgisch centrum, stilteruimte en nieuwe stoelen. Voor iedereen was er wat te doen in de kerk. Buiten kon je ballonnen oplaten of een ijsje eten en binnen was er koffie of een drankje. Ook trad de Oosterlichtband op. Al met al een leuke middag gehad.

Op zondag 23 oktober was er vervolgens de openingsdienst waarop veel gemeenteleden waren afgekomen. Ruim 500 mensen zaten in de kerkzaal en naast de nieuwe stoelen werden de oude vertrouwde stoelen ook uit de berging gehaald om iedereen van een plaats te voorzien. Een prachtige dienst waarin zowel ds. J. Glazema als ds. R. Abma voorgingen met ondersteuning van de organisten en de Oosterlichtband. Voor diegene die er niet bij aanwezig waren, je kan de dienst via kerkdienstgemist.nl terug luisteren.

Video en fotopresentatie verbouwing Oosterlichtkerk

Van de verbouwing/renovatie van de Oosterlichtkerk is een prachtige reportage gemaakt met interviews met de architecten, dominees, etc. Bekijk onderstaande film.

Ook is er een fotoreportage gemaakt die te bekijken door de heer J. vd Reijden. Verder kan ik iedereen alleen maar aanraden om de website Protestants Huizen in de gaten te houden en snel een keer een bezoek te komen brengen aan de verbouwde kerk. Komende zondag kan dat bijvoorbeeld al met een Facebookdienst.

Heropening Oosterlichtkerk in Huizen
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *