CDA Huizen actief bij de kraam op de Huizerdag.
CDA Huizen actief bij de kraam op de Huizerdag. (bron: Gooi en Eemlander – 14 september 2015)

Tijdens de Huizerdag, stond CDA Huizen met een kraam op de braderie.  Een mooi gelegenheid voor onze  CDA-raadsleden om in gesprek te gaan met inwoners . Veel inwoners wisten onze kraam op de Lindelaan te vinden. Er werd gesproken met inwoners over actuele onderwerpen (zoals WMO, vluchtelingenproblematiek, etc), maar ook ideeën verzameld over en voor Huizen.

Zelf heb ik veel mensen gesproken die o.a.  ideeën gaven over fietsen, zoals: verbeteringen bij rotondes, betere verlichting op fietspaden en bewaakte fietsenstallingen. Op een grote kaart van Huizen die in de kraam hing, konden de mensen hun ideeën prikken.  Daarnaast zijn suggesties gedaan om de winkelcentra in Huizen beter te beveiligen. De veiligheid in Huizen is een terugkerend thema waar wij als CDA regelmatig aandacht voor vragen en zullen blijven vragen. Zo publiceerde de CDA-fractie eerder dit jaar het vuurwerkrapport ‘Het moet anders!’, stelden we vragen over de bereikbaarheid van alarmnummer 112 en vragen over de veiligheid op het Gooimeer die in het geding kwam door overlast van fonteinkruid.

Archieffoto: verzameling van Huizer dromen als inbreng verkiezingsprogramma.
Archieffoto: verzameling van Huizer dromen als inbreng verkiezingsprogramma.

Ook het winkelcentrum Hart van Huizen (het Keu-hart) kwam regelmatig in de gesprekken als onderwerp naar voren.  Wat moet er op die plek komen en hoe moet het eruit zien, zijn vragen die inwoners bezig hield tijdens de Huizerdag. Nu de participatiegroep gestart is voor het Keu-hart, kijkt ook het CDA uit naar de plannen die ontwikkelt zullen worden.

Al deze ideeën zijn voor de CDA-fractie aanleiding om op een later tijdstip op terug te komen. In de fractievergaderingen zullen we de komende tijd alle thema’s die op de Huizerdag genoemd zijn verder bespreken en indien mogelijk uitwerken tot plannen, initiatiefvoorstellen, etc…

Wat tijdens deze dag goed naar voren kwam was dat we u als inwoners nodig hebben om de politiek te voeden met uw wensen en ideeën. Fantastisch om te zien dat er zoveel betrokken inwoners zijn die hun ideeën met het CDA wilden delen.

Hartelijk dank hiervoor en we hopen dat u dit in de toekomst blijft doen!

Ideeën voor Huizen
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *