Na mijn eerste peiling/prognose voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Huizen, hierbij een nieuwe peiling voor week 3. In een week waar veel aandacht is geweest voor de landelijke politiek is het altijd interessant welke effecten dit in de gemeente Huizen zal hebben. De kandidatenlijsten en programma’s van de diverse partijen zijn zo goed als bekend, dus het is een goed moment om opnieuw het  fingerspitzengefühl los te laten op de Huizer politieke partijen.

Van de landelijke opererende partijen zijn de campagnes officieel afgetrapt. Het CDA was in Den Bosch, PvdA in Amsterdam, GroenLinks in Utrecht en D66 in Den Haag. Vanuit Huizen waren de diverse lijsttrekkers, zoals Janny Bakker, Maarten Hoelscher en Gerrit Pas, aanwezig bij de landelijke manifestaties.

In de peiling van vorige week werd er nog gekeken naar een tweetal opiniepeilers (Peil.nl en Politieke Barometer), in de huidige peiling is ook de informatie van TNS-NIPO meegenomen. De samenkomst van deze informatie met de lokale informatie geeft de volgende prognose/peiling:

Bij de coalitiepartijen VVD, PvdA en CDA zijn nog er lokaal geen wijzigingen te constateren. De wijziging in de huidige peiling zit hem met nam dat GroenLinks een zeter heeft moeten inleveren aan D66. De winst van D66 is met name de danken aan landelijke invloeden aangezien er vanwege de dooi nog weinig terecht is gekomen van de campagnecaravan. Als ik bovenstaande de lijstverbindingen meegenomen worden is er zelfs geen wijziging te constateren met de prognose van week 2.Voor de lokale partijen zijn er nog geen wijzigingen te constateren. Dorpsbelangen Huizen komt regelmatig in het nieuws in de Huizer Courant en overige lokale media wat goed is voor de publiciteit richting 3 maart en pakt hierdoor één zetel af van Leefbaar Huizen die nog weinig tot geen publiciteit heeft gekregen.

De campagnes moeten nog op gang komen, dus er kan nog van alles veranderen.

Peiling gemeenteraadsverkiezingen gemeente Huizen: week 3
Getagd op:             

3 gedachten over “Peiling gemeenteraadsverkiezingen gemeente Huizen: week 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *