Ik stem CDA, jij toch ook?
Ik stem CDA, jij toch ook?

In deze campagnetijd heb ik regelmatig gesprekken met inwoners uit de gemeente Huizen over de gemeenteraadsverkiezingen. Niet zo lang geleden was ik in gesprek met iemand over mijn (persoonlijke) campagne, de gemeenteraadsverkiezingen, het CDA en de gemeenteraad. Deze persoon zei op een gegeven moment tegen mij: ‘Tja, jij bent een goede kandidaat, maar ik ga niet op het CDA kan stemmen’. Hierop stelde ik hem vervolgens de vraag: ‘Waarom kun je niet op het CDA stemmen?’. Het antwoord wat deze persoon gaf was: ‘Maar ik ben toch helemaal geen christen’.

Het is bijzonder dat je deze reactie regelmatig krijgt wanneer je mensen spreekt.  Veelal wordt er gedacht dat om op het CDA te kunnen stemmen je ofwel lid moet zijn van de partij, ofwel dat je christelijk moet zijn. Na diverse discussies en argumenten kan ik de persoon overtuigen dat wij als CDA er voor iedereen zijn: ongeacht je geloofsovertuiging of het ontbreken hiervan. Obama had dit mooi verwoord in één van zijn speeches:

“…it doesn’t matter who you are or where you come from or what you look like or where you love. It doesn’t matter whether you’re black or white or Hispanic or Asian or Native American or young or old or rich or poor, able, disabled, gay or straight…”

Het gaat om de inhoud, als je je maar kunt vinden in onze ideeën (zie bijvoorbeeld het programma van CDA Huizen), standpunten of waarden. Vaak lukt het in zo’n gesprek ook wel om mensen anders naar ons te laten kijken en vooroordelen weg te nemen. De kracht van het CDA ligt in de samenleving. Het samen zoeken naar oplossingen. Niet alleen de burger, niet alleen de overheid, maar gezamenlijk op zoek naar een oplossing. De samenleving staat centraal bij het CDA! Toch blijf ik het af en toe jammer vinden dat mensen zulke vooroordelen over ons hebben.

Waarom dan stemmen op CDA?

Natuurlijk staat het CDA voor de christelijke waarden zoals: naastenliefde, zorg dragen voor anderen, naar mensen omkijken, respectvol met mensen omgaan, etc. Dit is de ‘C’ en is onze ‘ik’ van waaruit ik als CDA’er de politiek bedrijf. Zo wil iedereen immers toch behandeld worden? Zo wil jij toch ook behandelt worden? Dit is een goede basis om een samenleving voor Nederland, Noord-Holland, ’t Gooi of Huizen op te bouwen. Maar dit zouden we toch eigenlijk allemaal normaal moeten vinden? Daar hoef je toch geen CDA’er of christen voor te zijn? We gaan continue in overleg met allerlei verenigingen en organisaties (zie ook de diverse werkbezoeken dit de CDA Huizen fractie doet) en mensen in de samenlevingen. CDA vertrouwt in de kracht en verantwoordelijkheid van vrijwilligers en organisaties.

CDA stimuleert initiatieven vanuit de mensen in de gemeente Huizen. Niet de overheid en niet de markt, maar gewone mensen zijn de ruggengraat van onze economie en onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk, maatschappelijke stage en mantelzorg. We willen dat iedereen die mee kan doen, dat ook doet en dat iedereen van betekenis kan zijn. Wij zetten als CDA een stip aan de horizon als het gaat om hoe we de gemeente Huizen achterlaten voor de mensen na ons. Daarom wil het CDA de financiën op orde houden voor de gemeente Huizen. Niet alleen kijken naar het keu-gat, maar ook investeren in duurzaamheid. CDA wil vernieuwing van de kinderboerderij zodat we mooie dingen nalaten voor onze kinderen (en de kinderen van onze kinderen). Heel gewoon toch? Of is dit heel christelijk?  Ik denk van niet, ik denk dat dit voor iedereen heel normaal kan zijn. En daarom vind ik dat het CDA de partij voor iedereen in Huizen is.

Daarom dus stemmen op CDA!

Neem plaats op dé BANK van CDA Huizen. Hiermee investeert CDA in een gesprek met u over Huizen!
Neem plaats op dé BANK van CDA Huizen. Hiermee investeert CDA in een gesprek met u over Huizen!

Wat hierboven staat beschreven wat de idealen zijn van het CDA. Dit is waarom ik CDA stem en op de lijst van het CDA sta in de gemeente Huizen. Daarom kan ook een niet christen op het CDA stemmen. CDA Huizen heeft mooie plannen voor Huizen die we met jullie stem kunnen realiseren. Stem daarom ook 19 maart op CDA Huizen. Stem lijst 2, nummer 6!  Wanneer je nog niet overtuigd bent, bel mij op 06-47310855 of neem de komende tijd eens plaats op de BANK van CDA Huizen.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar:

Stemmen op CDA? Ik ben toch geen christen!

3 gedachten over “Stemmen op CDA? Ik ben toch geen christen!

 • 4 maart 2014 om 02:12
  Permalink

  Mooi verhaal, maar let op de t’s en de d’s. Er staat behandelt als het behandeld moet zijn en vertrouwd als het vertrouwt moet zijn. Als je bij het lezen op zoiets stuit is het net een Wijdemeerse bloembak. Je stopt met lezen. Denkt na of dit wel klopt. Wacht op de tegenligger. En trekt weer op om verder te lezen. Zonder bloembakken leest beter.

  Beantwoorden
  • 4 maart 2014 om 07:34
   Permalink

   Bedankt voor je reactie en de moeite die je hebt genomen om mij hierop te attenderen. De wijzigingen heb ik doorgevoerd in de tekst.

   In Huizen hebben wij geen bloembakken waar we ons druk over hoeven te maken. Er zijn in Huizen voldoende andere thema’s die aan bod komen, denk aan de HOV en het Keu-gat. Beide zijn een heet hangijzer volgens de kijkers/luisteraars van RTVNH.

   Beantwoorden
 • Pingback:Installatie tot raadslid in de gemeente Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *