Column van Ruben Woudsma over de mogelijkheden voor een viskraam bij de haven van Huizen.
Column van Ruben Woudsma over de mogelijkheden voor een viskraam bij de haven van Huizen.

Afgelopen zomerperiode was ik met mijn vrouw en kinderen op vakantie in Denemarken. Wij maakten een rondreis door diverse streken van het land. In Denemarken heb ik genoten van de cultuur en natuur. Met het gezin kwamen we in diverse plaatsen met een mooie en gezellige haven, sommige groot en andere liefelijk klein.

In Denemarken is vis overal te koop

Overal waar je in een haven komt, is het mogelijk vis te kopen om gezellig direct op te eten. Tijdens het eten van een visje in één van de havens van Denemarken, werd het gemis van een viskraam in de oude haven van Huizen alleen maar groter. Hoe fijn  zou het zijn als bijvoorbeeld een toerist, al wandelend of fietsend door het havengebied van Huizen van een verse haring of lekkerbekje kan genieten?

Genieten van de lokale vis specialiteit in Hirthals, Denemarken.
Genieten van de lokale vis specialiteit in Hirthals, Denemarken.

Plan CDA Huizen voor viskraam bij oude haven

Om een viskraam mogelijk te maken in het havengebied van Huizen heeft CDA Huizen  voor de zomervakantie een plan ingebracht in de gemeenteraad. Ziet u het al voor u? Zittend op een bankje en uitkijken over de haven of het Gooimeer met een  visje  in de hand? Terug van vakantie trof ik een bericht aan van het Huizer college. Het college deelt de mening deelt van het CDA, dat er een viskraam moet komen en gaat hier werk van maken. Fantastisch dat het college ons plan zo voortvarend heeft opgepakt! De toerist die Huizen aandoet kan zijn wandel- of fietstocht even onderbreken om te genieten van deze natuurlijke lekkernij.

De viskraam is natuurlijk ook beschikbaar voor de Huizer inwoner; ik ga daar zeker gebruik van maken, want Huizen, haven en vis: dat hoort toch bij elkaar! Eet smakelijk, bij mij loopt het water al in de mond….

Viskraam bij de oude haven van Huizen
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *