Een vierpersoonsvakantiehuis op het park van Lalandia.

Tijdens de zomervakantie maakte wij een rondreis door Denemarken. Wij verbleven één week in het vakantiepark Lalandia Rødby. Een aanrader om je rondreis door Denemarken mee te beginnen of te eindigen! Het ligt op zo’n zes uur rijden van Nederland. Onze rondreis is ermee gestart en wij vonden het een zeer geschikte uitvalsbasis om Lolland, Falster en Sjaelland te ontdekken inclusief het eiland Møn.

Dit ervaringsverslag is een vervolg op de eerdere vakantieverslagen: Vakantie in Landal Warsberg (Saarburg, Duitsland)Vakantie in San Cristoforo (Trento, Italië) en Vakantie Allgau: Ervaring, tips en veel meer!

Lalandia Rødby – Ervaring met het park?

Het park ligt tegen Rødbyhavn aan en niet tegen Rødby hoewel de naam anders doet vermoeden. De nabije omgeving van het park is redelijk vlak met aan de ene kant diverse boerderijen (die graan en mais verbouwen), aan de andere kant Rødbyhavn (kleine haven met daarnaast de veerpont) en aan de andere kant de zee. Deze weinig inspirerende omgeving wordt ruimschoots gecompenseerd door de faciliteiten op het centrale plein en overige mogelijkheden op het park (zoals kinderboerderij, speeltuinen, strand, etc).

Lalandia Rødby – Plus en minpunten

Het park biedt centraal veel faciliteiten waar je je de hele dag kan vermaken. De huisjes komen wat verouderd over, maar zijn voorzien van alle gemakken.

Pluspunten Minpunten
+ Groot uitgestrekt park
+ Overcomplete centrale plaza
+ Prachtig zwembad met glijbanen
+ Gratis Wifi in huisje
+ Behulpzaam personeel
– Huisjes zijn wat verouderd
– Iets steile trap naar bovenverdieping
– Uitgestrekt park, dus vaak met auto op pad
– Omgeving bij Rødbyhavn niet bijzonder

Lalandia Rødby – Wat is er te doen in de omgeving?

Reusachtige beelden (dodekalitten) op het eiland Lolland in Denemarken.

Voor ons was het Lalandia Rødby en uitvalsbasis om het eiland Lolland en Falster te verkennen. Verder zijn Møn en Kopenhagen ook goed te bereiken. Hieronder een overzicht van diverse bezienswaardigheden in de omgeving:

 • Plaats Nakskov – Grootste plaats van Lolland
  Mooi centrum en aan de kust het warmste water van Denemarken om in te zwemmen. Wanneer je richting de Nakskov Fjord camping gaat kan je daar heerlijk aan het strand liggen en genieten van het warme water.
 • Knuthenborg Safaripark – Grote buitendierentuin
  Dit prachtige park ligt op een steenworpafstand van Maribo en maar een half uur rijden bij het vakantiepark vandaan. Leuk om zo net zoals bij de Beekse Bergen direct in contact te staan met dieren. Vergeet op warme dag niet je zwemspullen mee te nemen, er is een prachtig waterpark voor de kinderen.
 • Maribo en het meer Søndersø
  Deze kleine plaats is voornamelijk bekend vanwege zijn klooster. Vlak bij Maribo is een prachtig meer Søndersø met diverse faciliteiten.
 • Dodekalitten in de buurt van Kragenæs
  Deze bijzondere beelden staan in een weiland in de buurt van Kragenæs. Na een korte wandeling (door bos en weiland) is het te bereiken. 
 • Nykøbing en het Middelalder centret
  Op het eiland Falster ligt de plaats Nykøbing. Een mooie historische plaats om te bezoeken en goed te combineren met een bezoek aan het Middelalder centret.
 • De krijtrotsen van Denemarken op het eiland Møn.

  Krijtrotsen op het eiland Møn
  Een absolute aanrader zijn de krijtrotsen op het eiland Møn. Naast het feit dat het een prachtige tocht is met de auto er naartoe zijn de krijtrotsen verder ook mooi om te zien. Via een wandeling door het bos kan je het goed bekijken.

 • Kopenhagen
  Iets verder weg op zo’n 2 uur rijden ligt de hoofdstad van Denemarken. Geen verdere aanbeveling nodig.

Verder zijn er vele andere plekken om te bezoeken. Diverse oude kerkjes op het eiland, de kustplaatsen van Lolland en Falster zijn ook zeker leuk om heen te gaan.

Lalandia Rødby – Actief in en rondom het park

Het park zelf biedt vele mogelijkheden met een eigen sportcentrum. Zo beschikt het over een echter schaatsbaan, tennisbanen, fitnessruimtes etc. Voor een kleine vergoeding kan je hier gebruik van maken. Omdat de omgeving rondom het park vrij vlak behoort fietsen zeker tot de mogelijkheden.

De indoor schaatsbaan van het park met écht ijs!
 • Sportcomplex in het centrumgebied van Lalandia
  Fitness, tennishal, squash, ijshal, etc zijn diverse faciliteiten die binnen te vinden zijn. Buiten het centrale plein zijn nog volleybalvelden en overige faciliteiten.
 • Hardlopen en fietsen rondom het park
  Langs het park loopt bij het water een mooi fiets- en wandelpad waar gewandeld kan worden.
 • Wandelen langs het water en door natuurgebieden

Naast deze sportiviteitsmogelijkheden beschikt het park ook over een kinderspeelhal, bowlingbaan, diverse restaurants en een prachtig zwembad. Iets buiten het park ligt bij Maribo een golfbaan waar je naartoe kunt gaan. Ook zijn er plekken op het eiland Lolland waar gezeild of gesurft kan worden.

Conclusie Lalandia Rødby

Zoals in de inleiding aangegeven was het voor ons een prima uitvalsbasis en mooie eerste week van onze vakantie in Denemarken. Zou het daarom ook aan iedereen aanraden Lalandia Rødby te bezoeken die een rondreis door Denemarken gaat maken.

Wanneer jullie nog vragen hebben is het mogelijk een reactie te plaatsen onder dit bericht.

Foto’s Lalandia Rødby

Hieronder enkele foto’s genomen tijdens ons verblijf die een indruk geven van het park, de omgeving en meer.

Vakantie in Lalandia Rødby (Lolland, Denemarken)

Eén gedachte over “Vakantie in Lalandia Rødby (Lolland, Denemarken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *