De kaarsjes branden ter ere van mijn negenendertigste verjaardag.
De kaarsjes branden ter ere van mijn negenendertigste verjaardag.

Net zoals in voorgaande jaren op mijn verjaardag een blog over mijn leeftijd. Dit jaar vier ik mijn negenendertigste (39e) verjaardag. Negenendertig jaar geleden kwam ik ter wereld in de toenmalige kraamkliniek in Wormerveer. Dit maakt mij een ‘gladoor‘, aangezien alle in Wormerveer geboren personen die bijnam kregen. Zoals sommige zullen zeggen: “je veertigste levensjaar”. De cijfers zoals gemeld in dit bericht kan ik bijna allemaal met vijf ophogen, maar er zijn er natuurlijk ook enkele bijgekomen.

Negenendertig op internet en in de media

Op Google is niet veel te vinden, de meeste resultaten gaan over de zwangerschap. Wikipedia is een betere houvast. Wist je bijvoorbeeld dat Yttrium het 39e atoom is. Het jaar 39 heeft weinig feiten, wel valt er te lezen dat Koning Herodes in ballingschap is overleden in dat jaar. Voor christenen is Herodes een bekend persoon omdat hij in de verhalen van het nieuwe testament voorkomt. Het oude testament bevat overigens negenendertig boeken.

In de media is vooral veel informatie te lezen over personen die 39 zijn en waarmee iets gebeurd is. Ook komt negenendertig vaak als bedrag terug, is het niet voor een voetballer dan wel voor aandelen of andere informatie.

Negenendertig en sociale media

Persoonlijke verjaardagsmoodle van Google.
Persoonlijke verjaardagsmoodle van Google.

Los van de cijfers vier ik vooral gewoon mijn verjaardag en geniet van elk moment. Denk aan de felicitaties via sociale media, WhatsApp en andere kanalen. Prachtig om elk jaar te kunnen stilstaan bij het bereiken van een nieuw levensjaar. Vergeten kan je je verjaardag op deze wijze nooit meer.

Bedankt iedereen voor de mooie verjaarsdagsboodschappen, wensen etc. Ik ga ervan genieten in mijn veertigste levensjaar. Op naar het volgende kroonjaar.

Negenendertig
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *