Screenshot televisie-interview met RTV Noord-Holland (Joost Lammers) over vuurwerkmeldpunt
Screenshot televisie-interview met RTV Noord-Holland (Joost Lammers) over vuurwerkmeldpunt

Begin november had ik contact met Joost Lammers van RTV Noord-Holland. Dit omdat ik via Twitter mijn vuurwerkmeldpunt Huizen onder de aandacht heb gebracht. Regelmatig zijn er weer knallen te horen in Huizen (omgeving Huizermaatwijk). Dit kan in deze tijd alleen nog maar afkomstig zijn van illegaal vuurwerk! Diverse inwoners uit Huizen klagen hierover en kunnen hun klachten niet kwijt. Hierom heb ik het vuurwerkmeldpunt Huizen op mijn website opnieuw geopend. Daarnaast kwam burgemeester Broertjes van Hilversum met de mededeling dat het hele centrumgebied van Hilversum vuurwerkvrij wordt gemaakt. Deze punten waren aanleiding voor een interview over het vuurwerkmeldpunt Huizen op RTV N-H.

Radio en televisie over vuurwerkmeldpunt

Details van de RTV NH auto waar we bij stonden voor het interview.
Details van de RTV NH auto waar we bij stonden voor het interview.

Donderdagmorgen 13 november had ik een radio-interview (via de link is het interview te luisteren) met Joost Lammers en was ik vervolgens donderdag en vrijdag te horen op de radio. Daarnaast hebben we na afloop van het radio-interview ook een televisieopname gemaakt (in de televisieopname over Bussum kom ik ook voorbij) over mijn standpunt rondom een cordon sanitaire en over het vuurwerkmeldpunt. Een mooie ervaring en goed om op deze wijze het gesprek aan te gaan. Dit leverde direct hernieuwde aandacht op voor het vuurwerkmeldpunt Huizen.

Tijdens het interview gesproken over het vuurwerkmeldpunt Huizen en dat het mij voornamelijk ging over het illegale vuurwerk. Mensen moeten hun klachten kwijt kunnen bij een meldpunt. In het interview aangegeven dat een aanscherping van de afsteektijden geen probleem is. Daarnaast in het televisie interview (helaas weggeknipt) gemeld dat de gemeente Huizen veel doet aan preventie in de decembermaanden om het overlast te voorkomen. Het aantal meldingen bij het vuurwerkmeldpunt Huizen waren de afgelopen 2 jaar vrij laag. Het aantal was niet hoog genoeg dat een officiële aanbieding aan de burgemeester van deze klachten noodzakelijk was.

Plannen Hilversum te ingrijpend

Het gebied in Hilversum waar het vuurwerkverbod van kracht is.
Het gebied in Hilversum waar het vuurwerkverbod van kracht is.

Persoonlijk ben ik van mening dat de plannen in Hilversum te ver gaan. Vuurwerk past in de traditie van Nederland en er zijn veel inwoners die hier veel plezier aan beleven om het zelf af te steken. Zoals hierboven aangegeven is een aanscherping van de afsteektijden prima, maar een cordon sanitaire rondom een bepaald gebied gaat mij te ver. De overheid moet niet te betuttelend worden in de beleidsvoering. Verder zijn de kosten die bij het cordon sanitaire van Hilversum nodig zijn te hoog.

De preventieve maatregelen zoals die in Huizen plaatsvinden hebben een groter bereik en betere impact. Zo worden er op diverse basisscholen in Huizen binnenkort voorlichtingen gegeven over vuurwerk. Fons Hertog is 24 november bijvoorbeeld ook aanwezig bij de kamperfoelieschool.

Heropening vuurwerkmeldpunt Huizen

Het vuurwerkmeldpunt Huizen is voor de jaarwisseling 2014/2015 opnieuw geopend. Klik op onderstaande afbeelding voor de details. Heb jij meldingen laat het weten via een reactie!

Vuurwerkmeldpunt Huizen - Meld het vuurwerkoverlast hier!

Heropening vuurwerkmeldpunt Huizen
Getagd op:                         

2 gedachten over “Heropening vuurwerkmeldpunt Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *