Beste wensen 2015!
Beste wensen 2015 – Bewerking Photoshop kerstkaart van afgelopen jaren. Wie ziet overeenkomsten?

De jaarlijkse kerstgroet is een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar 2014. Een moment om samen te zijn met familie en vrienden. Een moment om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Met dit bericht op mijn website wil ik iedereen vrolijke feestdagen wensen en al het goeds voor 2015 wensen!

Hieronder een korte terugblik op het afgelopen jaar waarin veel gebeurd is. Er zijn leuke ontwikkelingen geweest waarop je kan terug kijken, maar ook minder leuke gebeurtenissen.

Politiek in 2014

Ik stem CDA, jij  toch ook?
Ik stem CDA, jij toch ook?

Begin 2014 stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen waar ik het afgelopen jaar meerdere malen over heb geschreven. In mijn kerstgroet van 2013 schreef ik nog dat we voor 6 zetels gingen met CDA Huizen. Dit gedreven vanuit mijn positie op de kandidatenlijst. ‘Stem voor succes, stem op nummer 6!‘ was een mooie slogan. In maart waren de verkiezingen een feit en heeft CDA Huizen winst gemaakt door van 4 zetels naar 5 zetels te klimmen. Niet de 6 zetels uit de ambitie, maar wel winst en een mooie beloning op het werk wat we gerealiseerd hebben met het campagneteam.

Eerst in de schaduw van de fractie meegedraaid, maar na de collegevorming ben ik officieel geïnstalleerd als gemeenteraadslid in de gemeente Huizen. Een leuke tijd waarin ik inmiddels mijn ‘maidenspeech’ heb gehad en ook via de media/pers heb gesproken over onder andere mijn vuurwerkmeldpunt Huizen. Het werk als volksvertegenwoordiger geeft mij veel voldoening. De rol als ‘bruggenbouwer’ is er één die mij past!

Privé in 2014

Paal 16 in Ouddorp
Paal 16 in Ouddorp

Qua privé-leven is 2014 een mooi jaar geweest. Afgelopen jaar een paar keer op vakantie geweest. Enerzijds met familie naar Cadzand vanwege het 40-jarig huwelijksjubileum van mijn ouders en anderzijds met het gezin naar Frankrijk tijdens de zomerperiode. Ook brachten we met het gezin een bezoek aan Parijs en waren we van vanwege ons 15-jarig huwelijksjubileum een paar dagen in Antwerpen. Dit jaar ook een jubileum van Marjolein mogen vieren in de Blommenhoeve. Verder was er koningsdag, de avondvierdaagse,  de Royalrun, etc. Leuke gebeurtenissen om zo aan het eind van het jaar op terug te kijken.

Naast deze vakanties, jubilea, gebeurtenissen en uitstapjes is er een nieuw dakkapel op ons huis geplaatst. Een mooie uitbreiding van onze zolderverdieping wat ons diverse mogelijkheden geeft.

Kerstgroet 2014 en beste wensen 2015!

Wat zien we nu écht? Waar wijst de man naar?
Wat zien we nu écht? Waar wijst de man naar?

In de Oosterlichtkerk maken we tijdens deze adventstijd gebruik van het ‘VerderKijkers’ project van Kind op Zondag. Een leuk project wat ons wijst op het verruimen van je blikveld. Kijkend door een verrekijker mis je meestal ‘iets’. Is het een deel van het verhaal of een deel van de context? Wijst Johannes de Doper (zie illustratie) naar de palmbomen of naar het tentenkamp? Of is er iets wat wij nog niet zien? Kijkt hij bijvoorbeeld naar de komst van Jezus die zich door Johannes zal laten dopen?

Ook in het dagelijks leven zijn er momenten dat je verder moet kijken. Niet meteen iemand in een hokje stoppen, maar de gehele context/situatie in ogenschouw nemen voordat je tot oordeelvorming over gaat. Hoe makkelijk het ook is om door de verrekijker te blijven kijken, is het beter om deze ‘oogkleppen’ niet te gebruiken. Ga met een ruime blik een situatie tegemoet en kijk verder…

Ik wil iedereen vrolijke dagen wensen en geniet van de activiteiten die je tijdens deze dagen aan het ondernemen bent. Ook wil ik iedereen een plezierig uiteinde jaarwisseling wensen.

Wanneer er nog klachten zijn rondom vuurwerkoverlast weten jullie het vuurwerkmeldpunt Huizen te vinden.

Vuurwerkmeldpunt Huizen - Meld het vuurwerkoverlast hier!

 

Kerstgroet blogs uit voorgaande jaren

Hieronder de digitale kerstgroeten van de afgelopen 5 jaar:

Vrolijke feestdagen en een goed 2015!
Getagd op:             

Eén gedachte over “Vrolijke feestdagen en een goed 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *