Ook in het gemeentehuis worden bezoekers geattendeerd op de actie 'Zien-Melden-Maken'

Enige weken geleden is in de gemeente Huizen de actie ‘Zien-Melden-Maken’ gestart in samenwerking met BuitenBeter. Na vragen van CDA Huizen eind 2010 is de gemeente hiermee aan de slag gegaan. De gemeente meldt in het persbericht het volgende:

Vanaf 31 maart is het mogelijk om een melding over de openbare ruimte helemaal digitaal tedoen en te volgen. Ook met de smartphone kunnen mensen iets melden. Dus iets kapot op straat? Een kapotte lantaarnpaal of last van overhangend groen? Via de homepage van www.huizen.nl is het formulier te vinden, waarmee iets gemakkelijk gemeld kan worden op elk moment van de dag. De afhandeling van die melding is eveneens 7 x 24 uur te volgen. Ook is Huizen aangesloten bij de gratis app BuitenBeter.

Fantastisch nieuws, ook gezien het feit dat ik hier eerder al blogposts over heb geschreven. Ik ben zeer verheugd dat de gemeente Huizen voor de BuitenBeter app heeft gekozen omdat deze in mijn eerdere bericht ook als de beste naar voren kwam. In de gemeente Eindhoven zijn ze er bijvoorbeeld erg tevreden mee. Voor de iPhone, Android alsmede Windows smartphones is de app inmiddels beschikbaar, helaas is de versie voor de BlackBerry nog steeds in ontwikkeling.

Ben benieuwd naar het gebruik in de gemeente Huizen. In Eindhoven is het al zo dat 5% van het totaal aantal meldingen afkomstig is van de BuitenBeter app. Mijn eerste meldingen heb ik al gemaakt en geef regelmatig een demonstratie met een proefmelding. Hebben jullie je eerste melding al gemaakt?

Zien-Melden-Maken van start in Huizen

Eén gedachte over “Zien-Melden-Maken van start in Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *