Voorbeeld van vuurwerkoverlast en de gevolgen die dit heeft.
Voorbeeld van vuurwerkoverlast en de mogelijke gevolgen.

Richting het einde van het jaar wordt er door veel mensen uitgekeken naar de gezellige dagen van de kerst en het nieuwe jaar. Dat doe ik ook met mijn jaarlijkse kerstgroet waarin ik terug kijk en vooruit kijk naar het nieuwe jaar. Helaas is deze periode voor sommige inwoners een tijd waar met angst-en-beven naar wordt uitgekeken vanwege de vuurwerkoverlast die dit met zich meebrengt. Daarom deze pagina gemaakt als vuurwerkmeldpunt voor de gemeente Huizen.

Aanleiding vuurwerkmeldpunt

Vanuit mijn omgeving krijg ik regelmatig klachten over het (vroegtijdig) afsteken van vuurwerk wat met harde knallen en overlast gepaard gaat. Dit is de aanleiding om op mijn website een vuurwerkmeldpunt te starten. Een andere aanleiding was een burgerinitiatief uit 2009 met de titel: “Meer Plezier met Minder Vuurwerk“. Overigens ben ik van mening dat de maatregelen die hierin werden voorgesteld te vergaand zijn. In de gemeente Huizen sneuvelen er regelmatig prullenbakken, verkeersborden en andere objecten en zijn er diverse burgers met huisdieren die er hinder van ondervinden.

Er zijn voor Huizen diverse manieren om (gevolg)schade te melden van vuurwerk, maar er mist een duidelijk meldpunt waar een bundeling van alle soorten vuurwerkoverlast gemeld kan worden, daarom deze pagina als vuurwerkmeldpunt voor de gemeente Huizen.

Vuurwerkmeldpunt gemeente Huizen

Deze pagina is bedoel als vuurwerkmeldpunt gemeente Huizen. Door het achterlaten van een reactie hieronder (scroll naar beneden en klik op ‘Plaats een reactie‘), een reactie via het contactformulier of via de e-mail: ruben.woudsma@gmail.com kunnen meldingen van vuurwerkoverlast ingestuurd worden waarna ik ze zal bundelen en naar de gemeente sturen. Graag bij vermelding uw postcode meegeven zodat de overlast eenvoudig te groeperen is per gebied/wijk.

[box type=”info”]Meldingen via het contactformulier of via de e-mail zullen anoniem afgehandeld worden.[/box]

Schade als gevolg van vuurwerk kunnen jullie natuurlijk ook melden via de BuitenBeter app (die er na mijn bericht en CDA Huizen initiatief is gekomen) of via de website van de gemeente Huizen.

Vuurwerkmeldpunt Gemeente Huizen[box type=”info”]Ter info:  de meldingen zullen elk jaar opnieuw geschoond worden.[/box]

Vuurwerkmeldpunt gemeente Huizen

12 gedachten over “Vuurwerkmeldpunt gemeente Huizen

 • 28 december 2013 om 18:47
  Permalink

  Zaterdagavond half zeven/kwart voor zeven 2 enorme knallen vlak in de buurt van de Rendier.

  Beantwoorden
 • Pingback:Vuurwerkmeldpunt Huizen: heropening vuurwerkmeldpunt!

 • 5 december 2014 om 15:44
  Permalink

  Dit jaar al weer een aantal ZEER luide vuurwerkknallen gehoord in de omgeving van de aanloophaven in Huizen ter hoogte van Ooost/Westkade.
  Ik vraag me af hoe we deze illegale vuurwerkvandalen kunnen opsporen en hun vuurwerk in beslag kunnen nemen.
  Af en toe rammelen bij ons de ramen in hun sponningen en als je het ongeluk hebt om toevallig buitem te lopen, heb je de kans een aanzienlijke gehoordschade op te lopen….
  Wij gaan dit jaar maar weer rond oud en nieuwjaar naar het buitenland om deze ellende niet weer te hoeven meemaken.
  Ik hoop toch echt dat de politie in staat is om aan deze vuurwerkellende een eind te maken…

  Beantwoorden
 • 11 december 2014 om 13:54
  Permalink

  Wat een verschrikkelijke betutteling. Waar je je al druk om kan maken zeg, een paar knallen. Wellicht schrik je even maar dan is het weer over.

  First world problems.

  Beantwoorden
  • 28 december 2018 om 13:21
   Permalink

   Paar knallen ja en daarna een huisdier die niet meer naar buiten wil. Afsteken op oudejaar prima. Maar liever niet al maand van tevoren.
   Mijn hond wasnooit bang maar helaas hebben jongens vlak bij haar een zevenklapperafgestoken. Nu voorgoed verpesten dan zeggen ze dat ik mijn hond moet opvoeden….

   Beantwoorden
  • 31 december 2019 om 19:41
   Permalink

   Nou beste Jeroen.
   Als ik hier de hele avond zit met een blaffende hond door vuurwerk dan vind ik dat wel degelijk een probleem. Vooral als het zoals eerder vermeld al een maand van tevoren is. Beetje inlevingsvermogen zou fijn zijn mede doordat ik niet de enige ben. Ik vindt vuurwerk afsteken kinderlijk gedrag.

   Teun

   Beantwoorden
 • 30 december 2014 om 21:25
  Permalink

  30-12-14 Hele avond al geknal op het speelpleintje achter de Godelinde te Huizen

  Beantwoorden
 • 24 december 2015 om 17:12
  Permalink

  Het zal enkele dagen geleden zijn dat wij werden opgeschrikt ’s nachts ca. 03.00 uur van een geweldige knal. Wat werd afgeschoten in het fietstunneltje tussen naardingerland en het daar achter gelegen Singel/Sloep.

  Ook gisteren gebeurde dit ,alleen nu was het avond ca. 21.00uur.
  Deze projectielen zijn complete bommen,waarvan ik op de TV zag dat door het gebruik hiervan een hand was afgerukt van een jongen van 12 jaar oud………

  Beantwoorden
 • 7 november 2018 om 16:20
  Permalink

  gisteren avond (6 november) omstreeks 19:00 voor de zoveelste keer weer overlast door vuurwerk en dit keer was het een geweldige harde knal wij hebben in deze wijk zeer veel overlast en het begint dan al vaak in september met afsteken wij hebben een oudere hond 10 jr die schiet alle kanten op die is doodsbang.WANNEER WORDT DIT PROBLEEM NOU EINDELIJK EENS AANGEPAKT!!!!.
  omgeving koedijk 1276 xv huizen.

  Beantwoorden
 • 23 december 2019 om 14:59
  Permalink

  Hoe is toch mogelijk dat de verkoop van vuurwerk al 4 dagen van te voren begint zodat het het weekend vóór de jaarwisseling al bal zal zijn. Huisdieren en buitendieren van slag, midden in de nacht wakker worden van knallen, vurrwerkschade . Door de jaren heen is vuurwerk een ergernis geworden i.p.v iets leuks tijdens de jaarwisseling. De rotzooi die achterblijft, schade aan het milieu….angst om de straat op te gaan ’s avonds. In deze tijd waar uitstoot van giftige gassen elke dag besproken wordt zou om die reden ook vuurwerk verboden moeten worden.

  Beantwoorden
  • 31 december 2019 om 10:12
   Permalink

   Helemaal met u eens. Mijn kat is ook helemaal van slag

   Beantwoorden
 • Pingback:Fijne feestdagen! - Ruben Woudsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *