Veel toeschouwers tijdens de nieuwjaarstoespraak van Fons Hertog.
Veel toeschouwers tijdens de nieuwjaarstoespraak van Fons Hertog.

Dinsdag 6 januari was de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Huizen. De nieuwjaarsreceptie geeft iedereen de mogelijkheid om elkaar de beste wensen te geven. Daarnaast biedt het inwoners van Huizen de mogelijkheid om kennis te maken met de raadsleden, burgemeester, wethouders en diverse ambtenaren. Een ideale manier om  te netwerken voor Huizer ondernemers, inwoners, verenigingen, etc.

Leuk dat alle 1.200 nieuwe inwoners van 2014 een persoonlijke uitnodiging hadden ontvangen om op het gemeentehuis te komen voor  de nieuwjaarsreceptie. Enkele nieuwe inwoners gesproken, goed om zo met elkaar kennis te maken.

Toespraak burgemeester Hertog

Verslag Gooi en Eemlander over de toespraak van burgemeester Hertog.
Verslag Gooi en Eemlander over de toespraak van burgemeester Hertog.

Een gebruikelijk onderdeel  van de nieuwjaarsreceptie is de toespraak van burgemeester Fons Hertog. Door de burgemeester werd teruggekeken op het afgelopen jaar. Burgemeester Hertog startte de toespraak met een terugblik op de gang van zaken rondom de jaarwisseling en wil graag met de gemeenteraad in debat hoe de aanpak voor 2015/2016 kan worden verbeterd. De resultaten van het vuurwerkmeldpunt Huizen zullen in een rapport verwerkt worden en kunnen hierbij als waardevolle input dienen.

Afgelopen jaar is in Huizen een nieuw college gekomen met als titel voor het collegeprogramma ‘Aan de Wind‘.  Hertog zei hierop: “We willen op een aantal
langslepende dossiers […] écht doorpakken, om kansen voor economisch herstel in Huizen te benutten.“. Een mooie ambitie voor Huizen en een impuls voor de Huizer economie. Zoals ook in de Gooi en Eemlander (zie illustratie) valt te lezen wil het college mikken op toerisme. Denk hierbij Floriade, Libelle zomerweken of aan de nationale sinterklaasintocht waar ik eerder over schreef. De gehele toespraak van burgemeester Hertog is hier integraal terug te lezen.

Muzikale begeleiding

Dit jaar was er muzikale begeleiding van een jazztrio en het Huizer shantykoor ‘De Zoute Zee. Erg leuk om een gevulde raadszaal te zien en een aantal liederen van het shantykoor De Zoute Zee te horen.  Heb je het gemist? Hier een opname van het shantykoor tijdens een braderie/markt in Huizen.

Al met al een leuke en gezellige nieuwjaarsreceptie waarbij er vooral vooruit gekeken is naar 2015 en de nodige ambities door het college is uitgesproken voor het komende jaar. Ik kijk uit naar de commissie en raadsvergadering waarin we deze onderwerpen zullen behandelen.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Huizen – Gezellig bijpraten
Getagd op:         

Eén gedachte over “Nieuwjaarsreceptie gemeente Huizen – Gezellig bijpraten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *