Nadat vorige week een debat geweest was in het Wapen van Huizen is de campagne ook goed van start gegaan in Huizen.  Aan vulling geen gebrek voor de lokale kranten: Gooi- en Eemlander, Nieuwsblad voor Huizen en de Huizer Courant. Je krijgt een goed beeld van alle informatie als je het overzicht van afgelopen week bij radio 6FM bekijkt. In het nieuws kwamen o.a.:  de vestiging van de Mulock Houwerschool, een nieuwe locatie voor de oranjekermis, bezoek van Balkenende, de spandoeken van de VVD, de toekomst van de Graaf Wichman, een rodeokameel, de plaatsvervangende burgemeester, bezoek van staatssecretaris Bussemakers, etc.

Voor deze peiling kon ik ook gebruik maken van nieuwe gegevens van Peil.nl en de Politieke Barometer aangezien beide een update hebben uitgebracht. Procentueel gezien is het CDA nu de grootste partij in Huizen. Dit zou mede kunnen komen doordat ze op de luwte zijn gebleven in de media. VVD verliest mede door de aanhoudende berichten rondom het vertrek van burgemeester van Gils en daarnaast heeft de spandoekengate niet bijgedragen in de peilingen. GroenLinks daarentegen heeft 1 zetel gewonnen ten opzichte van D66. In Huizen zijn ze druk bezig met diverse plannen en zetten net zoals ik met de politici gedaan heb, Huizen op de kaart. Dorpsbelangen Huizen blijft ook bezig met een continue stroom met persberichten en oneliners en mede daardoor staat ze in deze peiling nog steeds op 3 zetels.

Ik ben zeer benieuwd wat de komende weken nog met zich mee zal brengen. Volgende week, 18 februari, is er een lijsttrekkersdebat in het gemeentehuis en komende zaterdag zullen er ook weer diverse partijen actief zijn met hun campagnes. Verder ben ik benieuwd of de politieke partijen nog verrassingen in petto hebben. Was het  spandoek van de VVD de verrassing of komt er net zoals 4 jaar geleden een gratis Telegraaf voor heel Huizen. CDA Huizen heeft een paar prachtige speerpuntenfolders gemaakt en die worden binnenkort verspreid, dus ook daar nog voldoende activiteiten en mogelijke verrassingen ten opzichte van de andere partijen.

Eerdere peilingen

Peiling week 6: CDA de grootste, GroenLinks wint een zetel

Eén gedachte over “Peiling week 6: CDA de grootste, GroenLinks wint een zetel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *