Kerstkaart 2016: Vrolijke feestdagen en een gelukkig2016!
Kerstkaart 2016: Vrolijke feestdagen en een gelukkig 2016!

In navolging om mijn eerdere kerstgroeten uit voorgaande jaren hierbij en nieuwe kerstgroet van 2015 waarmee ik iedereen fijne feestdagen wil toewensen. Als we terugkijken op 2015 is het duidelijk dat het een bewogen jaar is geweest. Aanslagen Frankrijk die een wereldwijde impact hebben gehad. Zo schreef ik eerder dit jaar nog een bericht met de titel: “Je suis Charlie“. Een tijd waarin we moeten laten zien dat vertrouwen is beter dan angst! Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in de samenleving, vertrouwen in vluchtelingen, vertrouwen in God, etc.

Daar waar we uit kijken naar de geboorte van Christus op 25 december leven wij in onze familie in een verwarrende tijd nadat een familielid sinds kort woont in de Marke en daar onlangs ten val is gekomen. Dagelijks komt er nieuwe informatie op ons af waar we keuzes over moeten maken.

Politiek in 2015

Het rapport "Het moet anders!" zoals aangeboden aan burgemeester Hertog.
Het rapport “Het moet anders!” zoals aangeboden aan burgemeester Hertog.

Afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest in de Huizer politiek. De rol van bruggenbouwer waar ik in 2014 over schreef past mij goed. Begin 2015 overhandigde ik op basis van het Vuurwerkmeldpunt Huizen het vuurwerkrapport ‘Het moet anders!’ aan burgemeester Hertog. We spraken dit jaar in de politiek over de nieuwbouw van de Kinderboerderij Huizen, ontwikkelingen in de Keucheniusstraat, Veiligheid in Huizen, bereikbaarheid 112, botterwerf en de busbaan voor de HOV. Mooie momenten waarin meerdere malen het vertrouwen in uitgesproken in het college.

In 2015 stond ik op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Daarnaast mocht ik een artikel schrijven voor CDA Bestuurdersforum over participatie op LinkedIn. In het artikel beschreven hoe een politicus naast de participatie in de straat of op Facebook en Twitter het vertrouwen kan opzoeken op het platform LinkedIn.

Privé in 2015

Genieten van een drankje in Levico Terme
Genieten van een drankje in Levico Terme

Plaatsten wij in 2014 nog een nieuw dakkapel op ons huis, hebben we dat in 2015 groter aangepakt. Onze woonkamer is verlengd met 2,5 meter. 2 maanden hebben we in de rotzooi gezeten, maar het resultaat mag er wezen. Een prachtige grote woonkamer met veel licht.  Ook in het afgelopen jaar waren wij op vakantie. Dit jaar naar Italië en naar Duitsland. Over Italië schreef ik mijn eerdere blog met de titel: “Vakantie in San Cristoforo Trento Italië“.

Vele leuke momenten hebben wij beleeft in de familie. Van het voor het eerst zien skiën van onze dochters tot het gezamenlijk meedoen aan de RoyalRun bij Paleis Soestdijk. Helaas kon Marjolein niet deelnemen vanwege een operatie aan haar knie.

In september kwam er een grote verandering in de familie. Mijn schoonmoeder lag enige tijd in het ziekenhuis en mijn schoonvader ging tijdelijk naar de Marke. Inmiddels is dit tijdelijk verblijf omgezet in een permanent verblijf. Helaas heeft mijn schoonvad halverwege december zijn opperarmbeen gebroken. Dit geeft veel zorgen en is voor de familie een verwarrende tijd. Wel/niet opereren, wel/niet gips, etc.

Fijne feestdagen en goed 2016!

Omhelzing met kus. Beeld van Rodin in Tuilerieën bij het Louvre (Parijs).
Omhelzing met kus. Beeld van Rodin in Tuilerieën bij het Louvre (Parijs).

In deze tijd staan wij stil bij de geboorte van Christus. Immers vieren we op 25 december dat het kind Jezus geboren is in een stal in de omgeving van Bethlehem. Veel mensen zullen de kerstvieringen bezoeken of zullen samenzijn met familie en vrienden op eerste en tweede kerstdag. Ik zou iedereen willen toewensen van elkaar te genieten. Zoals op één van onze kerstkaarten stond:

“Laten wij er eens aan denken een warme omhelzing te geven aan de persoon vlak bij je. Want dit is de enige schat die je kunt geven met je hart en het kost je geen cent”

Nu we op de drempel van 2016 staan, wens ik ieder fijne feestdagen. Geniet ervan, het leven is te kort om dat niet te doen!

Kerstgroeten uit voorgaande jaren

Hieronder de digitale kerstgroeten van de afgelopen 6 jaar:

kerstgroet 2016 – Fijne feestdagen!
Getagd op:             

2 gedachten over “kerstgroet 2016 – Fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *