uitslag gemeenteraadsverkiezingen gemeente huizen
De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2014 van de gemeente Huizen (bron: RTL)

Gisteren was het dan zover dat alle stemgerechtigde inwoners van de gemeente Huizen naar de stembureaus konden gaan om hun stem uit te brengen op één van de politieke partijen in Huizen. Een bijzonder moment in democratisch Nederland voor Huizen, CDA Huizen en mijzelf natuurlijk. Dit laatste natuurlijk omdat ik op de zesde positie van de kandidatenlijst voor CDA Huizen sta. Als CDA Huizen willen we natuurlijk graag groeien met zetels en hebben tijdens de campagne ook gemeld dat we graag 6 zetels willen behalen.

De afgelopen dagen met CDA Huizen nog een leuke campagne activiteit gehad met het uitdelen van een ‘CDA appeltje voor de dorst’ voor de werkende Huizers. Erg leuk om zo appels bij de diverse uitvalswegen van de gemeente Huizen te delen. Zelf stond ik de afgelopen dagen bij het Merk (hoek met de Gemeenlandslaan). De appeltjes werden over het algemeen erg gewaardeerd en de reacties van werkend Huizen gaf je een extra stimulans.

Verkiezingsuitslag Gemeente Huizen

verkiezingsuitslag gemeente huizen
Bekendmaking van de verkiezingsuitslag gemeente Huizen door burgemeester Fons Hertog (Foto: Larisa Landré)

Na het sluiten van de stembureaus begon het wachten voor ons. Aangezien het tellen met de hand zal gaan, had het geen zin voor 23:00 uur naar het gemeentehuis te gaan. Via de televisie stemde de exitpolls voor CDA niet positief. Het zou een grote nederlaag gaan worden volgens NOS. Dit maakte het allemaal nog spannender, waardoor ik uiteindelijk naar het gemeentehuis ben vertrokken. Daar aangekomen was goed merkbaar dat meerdere nieuwsgierig/zenuwachtig waren over de uitslag.

Uiteindelijk was het zover dat burgemeester Fons Hertog de verkiezingsuitslag gemeente Huizen bekend zou maken. Dit was vooralsnog nog een uitslag zonder restzetels. Als CDA Huizen waren wij erg blij om te horen dat er in 2014 meer mensen op onze partij hebben gestemd dan de verkiezingen van 2010. Een mooie prestatie met waardering van de burgers op het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. Ook onze campagne rondom diverse thema’s heeft hier natuurlijk aan bijgedragen.

CDA Huizen heeft 5 zetels!

CDA Huizen - Kiezers bedankt
Advertentie op Facebook om de kiezers te bedankten

De voorlopige uitslag verkiezingsuitslag gemeente Huizen leverde CDA Huizen 4 zetels op. Dit kwam enigszins teleurstellend over, maar niets bleek minder waar toen we diezelfde avond de restzetels gingen berekenen. Deze verkiezingen had CDA Huizen geen lijstverbinding, wat voor ons goed uitviel. Eén van de restzetels zou aan CDA Huizen toegekend worden, waardoor het CDA in de Huizer gemeenteraad even groot is als VVD.

Wat een mooi resultaat voor CDA Huizen. Zelf heb ik 144 voorkeursstemmen gekregen. Dit zijn er 34 te weinig voor een rechtstreekse benoeming in de gemeenteraad van Huizen. Ik zie met vertrouwen uit naar de komende periode waarin de onderhandelingen zullen starten voor de vorming van het nieuwe college.

Verkiezingsuitslag gemeente Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *