Uitslag van de provinciale statenverkiezingen 2015 voor gemeente Huizen.
Uitslag van de provinciale Statenverkiezingen 2015 voor gemeente Huizen.

18 maart waren zowel de Provinciale Statenverkiezingen als de verkiezingen voor de Waterschappen. Voor de gemeente Huizen ging dit om de provincie Noord Holland en waterschap Amstel, Gooi en Vecht. CDA heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen 2 procentpunten winst geboekt. Van 12,8% naar 14,7%! Samen met D66 en CU/SGP waren dit de landelijke partijen die de meest winst geboekt hadden deze verkiezingen.

De Huizer CDA kandidaten

Voor zowel provincie Noord Holland als voor de waterschap Amstel Gooi en Vecht stonden er diverse Huizer kandidaten op de lijsten van CDA.

Provincie Noord Holland

In Huizen zijn er totaal 2490 stemmen uitgebracht op het CDA. De Huizer kandidaten (Migchel Dirksen en Janny Bakker) waren goed voor gezamenlijk 759 stemmen in de kieskring Haarlem. 30% van de Huizer kiezers hebben op deze kandidaten gestemd. Vullen we dit aan met Dennis Heijnen komt het totaal op 66% uit.

Provincie Noord Holland
Dennis Heijnen (Amsterdam) 889 stemmen
Migchel Dirksen 215 stemmen
Janny Bakker 544 stemmen

We mogen in Huizen trots zijn op deze lijstduwers!

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

beheergebied amstel gooi en vecht
Beheergebied waar de waterschap Amstel Gooi en Vecht voor verantwoordelijk is

De waterschap betrof 3,5 aantal kandidaten voor de waterschap namens CDA op de lijst. 0.5 kandidaten omdat lijsttrekker Wim Zwanenburg op het Huizer deel van Naarden woont en actief is in de Huizer samenleving. Totaal hebben 2922 kiezers een stem uitgebracht op het CDA. De Huizer kandidaten waren goed voor 25% van de stemmen.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht
Wim Zwanenburg (Naarden, lijsttrekker) 20.690 stemmen
Clary Vos 307 stemmen
Rutger Rebel 259 stemmen
Ruben Woudsma 153 stemmen

De lijstduwers voor de waterschapsverkiezingen Amstel, Gooi en Vecht hebben een mooi resultaat geboekt. Bijna alle kandidaten hebben minimaal 100 stemmen ontvangen. Goed resultaat wat aangeeft dat CDA betrokken is in de samenleving.

Kiezers bedankt!

Bedankt voor de 153 stemmen die er op mij zijn uitgebracht.
Bedankt voor de 153 stemmen die er op mij zijn uitgebracht.

Het aantal stemmen heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ben trots op het vertrouwen dat in mij is gesteld. Het was een eer om lijstduwers te zijn voor CDA AGV. In de waterschapsfractie van CDA zijn gekozen Wim Zwanenburg, Gerard Korrel en Nico de Jong. Deze ervaren bestuurders hebben mijn volledige vertrouwen om de komende jaren het werk te doen voor waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Lokale vertaling uitslag verkiezingen

In het verleden heb ik regelmatig een fingerspitzengefühlprognose uitgevoerd. De uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen gecombineerd met de uitslag van de Waterschapsverkiezingen bieden veel informatie om deze te vertalen naar de gemeente Huizen. In een later bericht zal ik hier nog aandacht aan besteden.

Uitslag verkiezingen gemeente Huizen

Eén gedachte over “Uitslag verkiezingen gemeente Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *