Gevulde agenda van de afgelopen periode. (Credits/Foto: Anne manteleers)
Gevulde agenda van de afgelopen periode. (Credits/Foto: Anne manteleers)

Een jaar na mijn installatie tot raadslid op 26 mei 2014. Een mooi jaar waarin er veel is gebeurd in Huizen en diverse punten zoals ik schreef in mijn blog na mijn eerste maand als raadslid kloppen ook. De agenda blijft onverminderd gevuld met vergaderingen en afspraken, hoewel het in de afgelopen meimaand (vanwege feestdagen) wat rommelig is geweest.

De komende maand is mijn agenda volledig gevuld. Elke week 3 à 4 afspraken vanwege de gemeentepolitiek. Dit omdat we in juni zowel een raadsvergadering als een financiële raadsvergadering hebben. Diverse fractievergaderingen, werkbezoeken en commissievergaderingen staan op de agenda ter voorbereiding voor de raadsvergaderingen.

Raadsvragen, vuurwerkrapport en Linkedin

Overhandiging rapport "Het moet anders!" aan burgemeester Hertog (foto: W. van der Wal)
Overhandiging rapport “Het moet anders!” aan burgemeester Hertog (foto: W. van der Wal)

In het afgelopen jaar diverse onderwerpen opgepakt. Zo heb ik namens CDA Huizen raadsvragen gesteld over een lunchroom op de Huizermaatweg en werden er vragen gesteld over de opnames van het televisieprogramma ‘Bommetje’. Ook is er samen met de CDA fractie een vuurwerkrapport ‘Het moet anders!’ opgesteld en mocht ik voor het CDA blad Bestuursforum een artikel schrijven over Linkedin en participatie.

Mooie momenten om mee te maken. Is ook goed om als volksvertegenwoordiger de verbinding te maken tussen de inwoners van Huizen en hoe dit bestuurlijk werkt in Huizen.

Verkiezingen 18 maart

Bedankt voor de 153 stemmen die er op mij zijn uitgebracht.
Bedankt voor de 153 stemmen die er op mij zijn uitgebracht.

In 2015 waren er verkiezingen voor de provincie en de waterschappen. Dit bracht naast het werk voor de gemeenteraad nog extra werk met zich mee. Diverse Huizer raadsleden stonden op de kandidatenlijsten voor zowel de provincie als de waterschap. Over mijn kandidatuur voor Waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek heb ik eerder geschreven. Net zoals de analyse van de verkiezingen in Noord Holland.

Voordeel van deze verkiezingen waren dat je hierdoor als raadslid ook extra interactie hebt met de inwoners in Huizen waarvoor je als vertegenwoordiger actief bent.

Huizen bruist!

Een deel uit de brochure van het Homerun project.
Een deel uit de brochure van het Homerun project.

Tijdens de politieke agenda’s van het afgelopen jaar gemerkt dat het bruist in Huizen. Op het gebied van fysiek domein is er veel gebeurd. Er zijn ontwikkelingen rondom de Koningin Wilhelminaschool, Schoenmanterrein, Stad en Lande, Keu-gat, etc.

Daarnaast is er veel op de gemeente Huizen afgekomen vanwege de 3 decentralisaties waarvoor de gemeente vanaf 1 januari 2015 voor verantwoordelijk is. Een belangrijke taak waarin wij als volksvertegenwoordigers een waardevolle rol spelen.

1 + 3 = 4

Het afgelopen jaar was erg leuk om als raadslid actief te zijn. Ik kijk uit naar de komende 3 jaar om de volledige periode van 4 jaar vol te maken.

Terugblik: 1 jaar raadslid
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *